Franghia spre lumea spirituala

Intrebare: Este “Segula(forta miraculoasa) o baza pentru intreaga crestere?

Raspuns: Segula este baza de pornire deoarece lumea spirituala este opusa lumii noastre, si astfel, este complet detasata de ea. Lumea spirituala nu este conectata cu nimic din lumea fizica. Nu poti face nimic cu lumea spirituala : nici sa atragi forte din ea, nici sa o afectezi in vreun fel. Nici fisele, nici « miracolele », nici atele rosii nu te vor ajuta sa contruiesti podul intre lumi.

Un contact prin care poti evoca impactul spiritual asupra ta este format doar legandu-te corect de profesor, textele cabaliste si grup cu conditia ca le folosesti ca sa iti dezvolti intentia, nevoia vitala si intelegerea a ceea ce doresti sa obtii in urma studiului.

Apoi, studiind cu un profesor, cu grupul potrivit si cu cartile autentice de Cabala, iti actualizezi intentia. Si daca asta nu te va ajuta, nimic nu te va ajuta. Daca nu ar fi existat Segula in lumea noastra, omul ar fi ramas un animal.

De aceea este atat de important pentru noi sa apreciem ceea ce inseamna aceste trei componente : profesorul, cartile si grupul si cum trebuie sa ma influenteze impreuna in garantia reciproca. Toate acestea se concentreaza pe necesitatea de a atinge spiritualitatea. Si spiritualitate poate fi obtinuta in timpul studiului care contine forta ascunsa. Aceasta forta trebuie sa lucreze pentru mine daca i-o cer.

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 2/23/2011, “Introducere la Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: