Gaseste-te in Dimensiunea Superioara

Intelepciunea Cabalei vorbeste despre ascensiunea mea intr-o dimensiune Superioara.

Ce inseamna ascensiune? Cabalistii spun: Tu existi in dimensiunea Superioara, dar nu simti asta. Trebuie sa descoperi singur acest lucru.

Eu exist in doua dimensiuni. Una este la nivelul acestei lumi, unde locuiesc in corpul meu fizic. A doua este in dimensiunea Superioara, unde exist in corpul meu spiritual. Corpul spiritual, dorinta de a darui, este ascunsa de mine si nu stiu nimic despre ea. Opusa ei este Forta Superioara numita Creatorul.

Opus corpului meu fizic este Natura. In realitatea acestei lumi ma simt rau, ceea ce ma impinge sa descopar realitatea Superioara, existenta mea ca Sufletul si Creatorul in loc de Corpul si Natura.

Cabalistii spun ca trebuie sa descopar dimensiunea Superioara pentru ca acolo sunt fortele care ma guverneaza si ca eu, impreuna cu intregul meu viitor depind de ele. Daca urc, atunci aflu de ce exist, cine sunt si ce se intampla cu mine. Descopar intelesul vietii mele si cum sa schimb totul in bine. Aceste intrebari ma imping catre dimensiunea Superioara.

Cand incep sa citesc, Zoharul, Studiul celor zece Sfirot si articolele lui Baal HaSulam si Rabash, descopar ca ele vorbesc despre aceasta dimensiune Superioara. Invers, daca o persoana crede ca ele vorbesc despre lumea noastra, atunci aceasta abordare a textelor Cabaliste este incorecta. Inseamna ca persoana isi face un idol din intreaga Tora, angajandu-se in idolatrie si apoi ii este interzis sa deschida aceste carti. Motivul este faptul ca, in loc sa invete despre calitatile Creatorului (sa-i iubesti pe ceilalti asa cum te iubesti pe tine insuti), o asemenea persoana devine si mai egoista, gandind ca Tora o invata cum sa execute ritualuri.

Toate cartile sfinte vorbesc despre calitatile sanctitatii (daruirii) si Lumea Superioara (actiunile daruirii), in timp ce cartile normale vorbesc despre calitatile primirii si despre aceasta lume. De aceea, atunci cand deschid o carte sfanta, vreau sa intru in starea autorului. El imi explica cum sa obtin daruirea si nu-mi vorbeste niciodata, despre aceasta lume. De fapt, privind de sus, lumea aceasta este o iluzie, Olam HaMedume (lumea imaginara).

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 7.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: