Ghidul pentru Cartea Zohar: Formula Universului

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru Cartea Zohar

O dorinta corectata actioneaza in concordanta cu formularea ‘Israel, Creatorul, si Tora sunt una’. Israel sunt eu. Mai precis, este dorinta mea interioara de a-L atinge pe Creator si de a deveni similar cu El (Isra-El in ebraica inseamna ‘direct la El’). Creatorul este scopul pe care eu vreau sa il ating. Tora este un mecanism corectat al conexiunii dintre suflete, a iubirii dintre ele.

Pentru a ilustra acestea, sa ne uitam la organismul uman. Toate partile sale interactioneaza corect si se ajuta intre ele fiind legate, responsabile reciproc, si unite. In acest fel ar trebui sa functioneze sufletele. Sistemul aderentei reciproce si iubirea (interactiunea completa) este numita Torah.

Ea include 613 (Tariag, sase sute treisprezece) legaturi corecte dintre un suflet si celelalte suflete, precum si intre toate sufletele in general (ultimul tip de conexiune, porunca, le leaga pe toate intr-unul singur prin iubire). Daca nu exista o conexiune intre suflete prin iubire, ci din contra daca ele sunt legate prin ura, inseamna ca Tora este corupta si ascunsa.

Sufletele care nu simt conexiunea dintre ele sunt definite ca fiind in ‘exil’ fata de Tora si Creator. Lor le lipseste aceasta proprietate pentru ca nu sunt conectate intre ele prin tipul corect de legatura (Tora) si de Creator care umple corecta legatura dintre ele. Este similar cu diferenta dintre un corp sanatos si unul bolnav care se deterioreaza pentru ca sistemele sale nu functioneaza corect.

Corectiile interioare  pe care le facem in dorinta noastra pentru a o transforma din corupta in corectata sunt numite porunci. De aceea se spune ca ‘iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti’ este regula de baza a Torei, deoarece include intregul sistem al conexiunii corecte dintre suflete.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: