Ghidul pentru Cartea Zohar: Linia de mijloc

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru Cartea Zohar

Unele suflete din sistemul general sunt deja corectate. Daca si noi dorim sa atingem revelarea Creatorului, dar simtim ca El este ascuns, atunci, din punct de vedere spiritual, noi existam in intuneric sau noapte. Este exact in acest timp al ‘noptii’, cand trebuie sa exercitam eforturi si sa ridicam rugaciuni, si apoi acele suflete exaltate in care Creatorul domneste ne vor influenta prin Cartea Zohar.

Cartea Zohar a fost scrisa special astfel incat sa poata face legatura dintre noi si aceste suflete. Cand citim Zohar-ul, noi stabilim un contact cu ele, si in schimb ele ne trimit o forta numita Lumina care Reformeaza, prin Carte.

Deocamdata, nu exista o compatibilitate (echivalenta formei) intre suflete si Lumina, si deci Lumina nu patrunde inca sufletele noastre pentru a le umple. Cu toate acestea, ea actioneaza asupra noastra ca pantecul mamei, invaluindu-ne, imbratisandu-ne, si avand grija de noi. Lumina ne corecteaza gradat pana cand incepem sa o percepem, sufletele corectate cu care noi am stabilit un contact prin citirea Zohar-ului si Creatorul care domneste in intregul sistem de suflete.

Aceasta Lumina este numita Lumina Inconjuratoare. Pe masura ce continuam sa ne corectam, ea intra in noi, ne umple, si devine ‘Lumina Interioara’, care este viata noastra spirituala.

In pantecul mamei, unde aceasta Lumina Inconjuratoare ne formeaza – creste linia de mijloc. Linia de mijloc este este un calcul precis din partea mea care combina cele doua forte ale naturii, forta dorintei si forta Luminii, in cel mai optim mod, pentru ca Lumina sa corecteze dorinta.

Partea dorintei care devine corectata in acest proces si deci similara cu Creatorul este numita linia de mijloc. Cu alte cuvinte, linia de mijloc este masura abilitatii mele de a deveni similar cu Creatorul. Este imaginea Creatorului pe care am construit-o in mine si in afara mea, prin acest proces. Acesta a inceput chiar cu acea cerere: rugaciunea pe care am ridicat-o in timpul ‘noptii’.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: