Ghidul pentru Cartea Zohar: Savurati gustul vietii

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru cartea Zohar

Pentru a simti ce este descris aici, haideti sa luam un exemplu: Sa presupunem ca fac o vizita acasa, unei persoane foarte distinse. Ospitaliera gazda imi ofera cele mai fine delicatese, ma invita sa jucam o partida de golf, si sa ascult muzica clasica. Totusi, eu sunt un simplu om si nu sunt interesat de nimic din toate acestea pentru ca nu am nicio legatura cu niciuna dintre aceste placeri. Nu le-am experimentat niciodata in viata mea, si de aceea nu le doresc.

Privesc la gazda surprinsa si spun: ‘Ce vrei de la mine? Nu am venit aici pentru ca sa imi placa lucrurile pe care tu le iubesti. Vreau sa ma bucur de lucrurile pe care le iubesc eu’! Gazda raspunde: ‘Dragul meu prieten, vreau sa iti daruiesc aceste placeri minunate. Nici nu iti poti imagina cat de extraordinare sunt. Incearca sa te obisnuiesti un pic cu ele si vei descoperi inalte si infinite placeri, care sunt incomparabile cu cele cu care erai obisnuit’.

Deci ce sa fac? Pot avea incredere in gazda si pot incerca sa o las sa ma invete noile gusturi, chiar daca nu sunt obisnuit cu ele si deci nu sunt atras de ele. Treptat, totusi, voi invata sa simt in ele o aroma speciala, cereasca. Sau, ii pot spune gazdei mele ospitaliere,’ Stii ceva? Imi este greu sa ma obisnuiesc cu aceste gusturi noi si cu aceste conditii dificile si sa imi uit toate obiceiurile. Nu pot face asta. Lasa-ma in pace sa ma intorc la viata mea simpla’. Ce mi-ar spune gazda? ‘Sigur, du-te’.

Totusi, atunci cand ma intorc la viata mea obisnuita, incep sa experimentez stari neplacute. Atunci imi amintesc de gazda mea care imi descria alte gusturi, mai inalte, asa ca ma intorc la ea. Acest proces se poate repeta de cateva ori, in timp ce eu ma intorc la viata mea trecuta si apoi din nou la gazda.

In final, voi realiza ca nu este alta cale: trebuie pur si simplu sa ma intorc la gazda mea astfel incat ea sa ma ajute sa inlocuiesc definitiv gusturile mele cu ale ei. Stiu de acum ca voi savura gustul vietii prin ele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: