Ghidul pentru Cartea Zohar: Scara catre Bunatatea intregii lumi

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru Cartea Zohar

Baal HaSulam, Introducere la Cartea Zohar, Paragraful 58: Si am numit aceste comentarii Sulam (Scara) pentru a arata ca scopul comentariilor mele are rolul oricarei scari: Daca aveti o mansarda plina ochi, atunci tot ce va trebuie este o scara pentru a ajunge la ea. Apoi, toata bunatatea din lume va fi in mainile voastre.

Nu are nici un rost sa deschideti Cartea Zohar, fara comentariul Scarii. In Cartea Zohar sunt scrise doar cateva comentarii, insa Scara este singura care va ridica la nivelul perfectiunii Creatorului. Aceasta deoarece Baal HaSulam a urcat toate cele 125 de grade pe care stateau autorii Zohar-ului, la momentul la care l-au scris, si ne- au dezvaluit Zohar-ul de la inaltimea lor.

Comentariul Scarii adapteaza Zohar-ul, sufletelor din zilele noastre, care apar in aceasta lume. Lumina Cartii Zohar corecteaza sufletele noastre si le face capabile sa faca fatza Zohar-ului (Stralucirea Superioara sau Lumina Superioara) intr-un fel care ne intoarce la unitatea prin care Creatorul ni se va revela.

Scara ne ajuta sa ne pozitionam pe linia de mijloc, astfel incat sa fim corespunzatori formei prin care Lumina Superioara coboara asupra noastra (o combinatie de mila si judecata) si astfel o putem primi. Linia de mijloc este formula prin care trebuie sa combinam corect cele doua forte care exista in natura: forta Creatorului (daruire, abundenta, si Lumina) si forta creaturii (dorinta de a primi placere). Intreaga noastra munca consta in construirea liniei de mijloc si este singurul liber arbitru pe care il avem.

Comentariul Scarii ne ingaduie sa construim linia de mijloc, si deci, de la momentul in care a fost scris, nu exista o alta cale de a realiza Cartea Zohar decat in concordanta cu acesta. Baal HaSulam ne indreapta cu adevarat vederea, abordarea, si senzatiile, in asa fel incat tot ce este scris in Cartea Zohar patrunde in noi prin linia de mijloc (mijlocul bazei).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: