Ghidul pentru Cartea Zohar: Sistemul Lumilor Superioare

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru Cartea Zohar:

In scopul de a ne oferi intelegerea intregului proces de dezvoltare spirituala, Creatorul a creat sistemul de legatura dintre El si noi. El foloseate acest sistem pentru a ne controla de Sus, iar noi, de jos il putem folosi pentru a cere si a primi ajutor de la El.

Acest sistem imparte in mai multe parti:
1. Lumea Infinitului, in care Creatorul exista cu puterea Lui, complet revelata.
2. Nivelul de sub Lumea Infinitului, denumita Lumea Adam Kadmon, in care Creatorul imparte influenta Sa in cinci tipuri, in functie de cinci nivele ale ego-ului nostru, peste care putem urca.
3. Sub Lumea Adam Kadmon exista sistemul de guvernare si supraveghere, pe care o denumim Lumea Atzilut. Lumea Atzilut se imparte in cinci parti: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin si Malchut, care sunt numite Atik, Arich Anpin, Aba veIma, Zeir Anpin si Malchut (Nukva).

  • Zohar se refera la Atik si Arich Anpin ca la capul de neatins al Lumii Atzilut;
  • Aba veIma sunt Hochma si Bina, de unde vin la noi toate Luminile Hochma si Hasadim;
  • Pe masura ce trec prin Zeir Anpin, aceste Lumini vin la Nukva, care este Malchut a Lumii Atzilut, care se numeste Shchina, deoarece intreaga Lumina a Infinitatii, destinata sufletelor vine de la aceasta. Malchut este, de asemenea, numita Adunarea sufletelor lui Israel, pentru ca incorporeaza toate sufletele care doresc sa devina Isra -El (direct la Creator), asta este, pentru a urca la Lumea Infinitului.

4. Sub Lumea Atzilut sunt Lumile Beria, Yetzira, Assiya (Lumile BYA), in care exista sufletele noastre.
5. Lumea aceasta se afla sub lumile BYA.

In limbajul Zohar-ului, Malchut este pamant, iar Bina (Ima) – cer. In Zohar, Zeir Anpin si Malchut sunt, de asemenea, mentionate, respectiv, Shochen si Shchina; Creatorul (Kadosh Baruch Hu) si Adunarea sufletelor lui Israel – mirele si mireasa; partea masculina si cea feminina (Zachar si Nukva). Fiecare dintre aceste componente ale realitatii primeste mai multe nume in Zohar, in limbajul legendelor (Midrash). Si din acest motiv, in scopul de a ne ajuta sa ne conectam la esenta lor interioara, Baal HaSulam adauga meticulos, terminologia cabalista, langa cuvintele din Zohar.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed