Ghidul pentru Cartea Zohar: Un Tata bun si iubitor

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru Cartea Zohar

Noi existam in realitatea care include pe Creator, sistemul de comunicare al Creatorului cu fiintele create, precum si insesi fiintele create. Prin acest sistem Creatorul ne guverneaza cu scopul de a ne aduce la obiectivul creatiei, a face placere creaturilor si pentru a ne face similari cu El Insusi. Creatorul doreste sa imparta cu noi tot ce are.

Prin urmare, inca de la inceput trebuie sa vedem totul din realitate, ca fiind creat de catre un Tata iubitor. Cu toate acestea, El ne va aduce la o dezvoltare independenta, astfel incat vom creste si vom deveni independenti. Pentru a face acest lucru el trebuie sa ne influenteze din doua parti: mila si justitie. Si chiar daca ambele Ii apartin, inimii Lui iubitoare, acestea sunt impartite in doua forte opuse, pe care le percepem ca manifestari ale binelui si raului, mila si judecare, lumina si intuneric.

Cand percepem toate circumstantele vietii noastre josnice, in aceasta lume, nu trebuie sa uitam de faptul ca le primim de la Tatal iubitor, ba chiar si cele mai rele si mai dure, apartinand metodelor Sale de influenta provin din dorinta Sa de a ne delecta. Cat timp nu uitam asta si conectam totul la El, Nu este nimeni in afara de El, si El este bun si binefacator, noi recombinam aceste doua linii, intr-una, care este aceeasi sursa. Si, pentru ca noi le combinam in inima si mintea noastra, facand astfel, vom realiza adeziunea cu Creatorul .

Rezulta ca toata lucrarea noastra consta in incercarile constante de a relationa la El, tot ce se intampla.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: