Ghidul pentru Cartea Zohar: Urcand Lumile

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru Cartea Zohar:

Lumile superioare nu exista in spatiul corporal, mai degraba, ele sunt precum calitatile fara spatiu, volum, greutate, sau dimensiune. Atunci cand un individ exista in dorinta sa nativa, egoista, calitatile sale descriu pentru el imaginea acestei lumi. Dar, odata ce punctul din inima i se trezeste, el incepe sa doreasca sa atinga dimensiunea Superioara.

Prin Munca interioara intr-un grup de prieteni care studiaza intelepciunea Cabala, el incepe sa atraga Lumina din gradul Infinitatii, care coboara asupra lui de Sus, prin toate lumile. Aceasta Lumina creeaza in interiorul lui necesitatea de a atinge calitatea daruirii (Malchut a Lumii Atzilut), impreuna cu grupul sau. Atingand acest nivel, el incepe sa simta Creatorul si vrea sa-I daruiasca, la fel cum Creatorul daruieste persoanei.

Dorinta comuna a sufletelor unite in Malchut a Lumii Atzilut urca la Zeir Anpin, apoi mai sus la Aba  veIma, si inca si mai sus, la Lumea Infinitului. Apoi Lumina coboara din Lumea Infinitului, prin toate gradele, inapoi la suflete si le implineste. Cu acesta implinire, sufletele cresc si se unesc cu Zeir Anpin, care le daruieste. Aceasta este numita unificarea ZA si Malchut – Creatorul (Kadosh Baruch Hu) si Shchina, fuzionarea sufletelor cu Creatorul.

Multe astfel de actiuni sunt necesare inainte ca toate dorintele din suflete sa se actualizeze ele insele si sa determine adeziunea cu Creatorul. Cand toate dorintele sunt corectate si daruite Creatorului, la fel cum Creatorul le daruieste, acesta va fi Sfarsitul Corectarii (Gmar Tikun).Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: