Hollywood-ul nu poate nici măcar visa la aceasta

Tora, Exodul, „BeShalach,” 17:14 – 17:16: Domnul i-a zis lui Moise, înscrie acest lucru [ca] pe un memorial în carte, și recită-l la urechile lui Ioșua, ca voi distruge cu siguranță pomenirea lui Amalek de sub ceruri. Apoi Moise a zidit un altar, și l-a numit Domnul este miracolul meu. Și el a spus, pentru că este o mână pe tronul veșnic, (care trebuie să fie) un război pentru Domnul împotriva lui Amalek de la generație la generație.

În general, o ființă umană nu poate cuceri calitatea lui Amalek. Dar el trebuie să creeze o situație în care se situează între Creator și Amalek și vrea cu adevărat ca Creatorul să elimine proprietatea lui Amalek din el.

O persoană are nevoie de Amalek. În caz contrar, nu va avea o conexiune cu Creatorul. Cu alte cuvinte, egoismul (Faraon și așa mai departe) ne împinge în mod deliberat către Creator. Fără această presiune, nu am simți o nevoie pentru El.

În cele din urmă, corecțiile sunt realizate datorită lui Amalek. Dar, pentru că el se manifestă în diferite forme, îi sunt date nume diferite.

Comentariu: Interesant, atunci când citim Tora, înțelegem că toate scenariile de film sunt extrem de banale și nesemnificative în comparație cu ea. Ele nici măcar nu se apropie de înălțimea de necrezut a Torei.

Răspuns: Nu există nici o îndoială în legătură cu asta, deoarece Tora descrie lumea interioară. Aceasta descrie poze complet diferite ale conexiunilor interne dintre tot ceea ce există. Noi recunoaștem sistemul care ne unește, vedem proprietățile și energiile universului, și devenim conștienți de tot ceea ce există și se întâmplă între noi. Fără îndoială, este o mare acțiune! O persoană se ridică la nivelul la care corpul său nu mai există și este doar ea în interiorul acestor forțe mari.

Din emisiunea KabTV „Misterele Cărții Eterne” 11/02/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: