Iarta-ma, nu Am vrut sa te trezesc!

Cu cat Creatorul te trezeste mai mult, cu atat sunt mai mari asteptarile lui. Creatorul lucreaza cu cateva milioane de persoane care studiaza in acest timp Zohar-ul si asteapta reactia lor corecta, constienta si  voluntara, care arata consintamantul lor de a fi treziti. Trezirea de jos (Itaruta de Letata) trebuie sa vina in mod egal cu trezirea de Sus (Itaruta de Leila). Cand aceste doua procese coincid, Lumina Creatorului ne umple.

Mai intai, Creatorul ne trimite un impuls de Sus pentru a ne inspira. Deschidem Cartea si incepem sa citim si sa studiem. Mai tarziu va devenii mai dificil pentru noi. Dar de ce? Care este motivul? Este pentru ca aceasta senzatie este trimisa tot de catre Creator. El inceteaza sa ne mai inspire si ne da sansa sa ne trezim de jos.

Creatorul impune o greutate care este egala cu inspiratia noastra initiala. El pare ca spune: Stai! Nu am nevoie de tine. Nu te-am chemat! Uita, nu este pentru tine. Calmeaza-te! El joaca acest joc special dupa ce deja ne-a trezit de sus.  Este ca si cum a facut o greseala si dupa aceea se razgandeste: Nu! Stai adormit, nu te trezi.

Incetinindu- ne, El vrea sa inlocuiasca trezirea Sa cu efortul nostru voluntar de a ne trezi. Altfel totul s-ar intampla pe cheltuiala Sa mai degraba decat prin efortul nostru. Ce bun aduce asta? In acest fel, vasul nostru spiritual nu este gata pentru Lumina.

De aceea simtim ca si cum vrem sa rejectam spiritualitatea. Totusi, a fost dorinta noastra precedenta, cu adevarat a noastra, sau ne-a fost acordata sansa sa trecem printr-o asemena ocazie de Sus? Acum ca esti convins ca nu vrei spiritualitatea – acesta este adevaratul tu, dorinta ta de a primi placere la care poti adauga acelasi sens al trezirii pe care ai experimentat- o prima data.

Creatorul lucreaza asupra noastra, intoarce trezirea Sa in a noastra; realizam asta si o facem disponibila pentru alti oameni. Apoi impreuna cu altii incercam sa atragem Lumina Superioara. Folosim aceasta situatie ca un amplificator. Cererea noastra creste direct proportional cu numarul oamenilor carora am reusit sa le transferam aceasta cunoastere, lucrand impotriva egoismului propriu. Primim de 620 de ori mai mult in schimb; de atatea ori devine mai puternica avansarea noastra catre nivelul urmator.

Din Part. 1 a Daily Kabbalah Lesson 8.04.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed