Imagineaza-te in Infinit

Intrebare: Spui ca sunt trei componente ale intentiei in timp ce studiem Zohar-ul:

1)      Tot ceea ce citesc in Zohar se intampla in mine;

2)      Simt ca studiez Zohar-ul impreuna cu prietenii si ii simt;

3)      Unificarea dintre noi este posibila numai prin Lumina Superioara.

Cum este posibil sa mentin aceste trei intentii simultan si continuu; careia ar trebui sa-i dau prioritate?

Raspuns: Intentia trebuie intotdeauna sa contina cele trei componente impreuna. Asa cum Baal HaSulam a scris, o persoana trebuie constant sa fie in intentie, Israel, Torah si Creatorul sunt una. Daca una singura iese dintre celelalte, se abate de la cale.

Vorbim despre o singura realitate numita Lumea Infinitului, unde Creatorul, creatura si intregul univers cu toate calitatile lui (cele bune si cele rele, trecutul, prezentul, viitorul si tot ceea ce ne putem imagina), sunt relevate intr-un singur punct care este conexiunea numita adeziune. Asa ca trebuie sa ma gandesc numai la aceasta stare, sa simt in mod constant ca si cum as exista in ea si sa aspir la ea. Toate interferentele care sunt descoperite sunt numai pentru a ma indrepta catre acest punct al adeziunii din ce in ce mai corect, acel punct unde toate calitatile se completeaza una pe cealalta.

De aceea, grupul, Creatorul, Cartea Zohar pe care o citesc, eu si tot ceea ce se intampla in mine devine inclus in Infinit impreuna. Ne dorim sa relevam o realitate care este singura care exista. Existam in ea chiar acum, dar, pentru a o releva, trebuie sa aspiram la aceasta imagine.

Toate gradele ale fiecarei stari ale mele sunt acelasi Infinit. O descoperim numai cand ne apropiem de el cu o rezolutie si precizie mai mare. Totusi, fiecare grad sunt aceleasi zece Sfirot care sunt revelate mai mult: dintr-o picatura de samanta (un punct), la un Partzuf complet.

Intentia trebuie sa cuprinda faptul ca totul este situat in starea Infinitului unde eu, de asemenea, exist.  Imi doresc doar ca totul sa-mi fie clar si detaliile minore sa creasca si sa se completeze intre ele, astfel incat grupul, Creatorul, toate starile si eu sunt relevate ca fiind un intreg. Tot ceea ce trebuie este efortul si se va intampla. Nu trebuie sa ne gandim cum sa conectam toate componentele. Din contra, ar trebui sa vedem finalul, imaginea perfecta in care existam.

Lumina Inconjuratoare vine de la aceasta imagine cu care vrei sa te conectezi. Este exact ceea ce ne trebuie pentru a ajunge la revelare. Orice deviatie de la componentele individuale ale acestei imagini slabesc Lumina Inconjuratoare.

Trebuie sa ne straduim sa invatam asa cum Baal HaSulam scrie in articolul 155 in Introducerea la Talmud Eser Sfirot. A invata inseamna a realiza adeziunea, conexiunea cu aceasi imagine pe care incerc sa mi-o imaginez acum. Asa cum este scris, Acum Adam a cunoscut-o pe Eva, sotia lui.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 4/29/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: