In Lumina Fetzei Creatorului

Zohar, Capitolul, VaYechi (Iacob a trait), paragraful 103: In Lumina Fetzei Regelui este viata si bunavointa Lui este ca un nor cu ploaie de primavara. Asta este pentru ca atunci cand au acceptat fatza Divinitatii Creatorului si s-au angajat in acele Merkavot (trasuri) la care au venit animalele lumii, despre animalele care poarta Trasura-Merkava (singular de la Merkavot) – asa cum este scris in Ezechil – se va spune: In Lumina Fetzei Regelui este viata.

Totul depinde de iluminarea de Sus. Totusi, la fel ca Totul, Sus este in interiorul unei persoane. Este in interiorul senzatiilor noastre, cu toate ca apartine unor stari mai inalte, mai avansate.

In lumea spirituala (sau senzatie), nu este timp, spatiu sau miscare. Singura diferenta intre toate este o importanta mai mare sau mai mica, relativ la calitatea daruirii, Creatorul. Daca obtin o forta sau o proprietate, care imi aduce o calitate mai mare a daruirii, atunci pentru mine aceasta stare este mai importanta sau mai inalta decat cea anterioara. Se numeste iluminare de Sus.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 29.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: