În pragul descoperirilor fără precedent

Întrebare: În timpul lecţiei din Cartea Zohar, milioane de telespectatori se uita la scrisori ciudate, aud cuvinte ciudate si asteapta ceva ce nu pot defini. Este acest lucru ceea ce tu numeşti o metodă ştiinţifică?

Răspuns: În primul rând, o persoană obişnuită traieste dupa instinctele sale şi înţelege totul in mod natural. Acesta este modul în care ea a fost învăţata în casa părinţilor săi .

În al doilea rând, o persoană care a studiat ştiinţele aceastei lumi ştie cum să se raporteze la natura pe baza cunoştinţele ştiinţifice pe care le-a obţinut. Aceasta este o abordare inginereasca. De exemplu, un mecanic, un electrician, sau un specialist în orice domeniu de altă natură, a primit o educaţie corespunzătoare, poate face munca manuala sau intelectuala, are un set de instrumente pentru munca şi isi formeaza astfel atitudinea sa faţă de natură.

Nu ii este permis să lucreze cu ceva necunoscut, dar numai după ce cunoştinţele şi experienţa sa au fost verificate este acceptat să muncească într-un domeniu specific. Să presupunem că o persoană a studiat mecanica, iar acum poate repara motoare sau mai multe dispozitive complexe. El foloseşte cunoştinţele dobândite în munca sa, dar el este mai mult sau mai puţin conştient cu ce se ocupă.

În al treilea rând, un om de stiinta este o persoană care descoperă ceva care n-a fost cunoscut anterior, fenomene care nu au putut fi prevăzute în avans. Uneori, el poate simti, ghici, şi sa fie sigur despre ceva, dar el nu are nicio definiţie interna clara despre acest lucru. Aceasta este ceea ce noi numim descoperirea fenomenelor noi în natură.

În acest punct, apare o întrebare: Cum pot găsi noi fenomene? Am nevoie să mă armonizez cu ele, dar ce inseamna „cu ele”, dacă acestea sunt noi? Ar trebui să anticipez anumite rezultate, descoperiri, şi evenimentele care pot avea loc, sau ar trebui să nu o fac?

Prin urmare, ştiinţa are două părţi. Este teoria unde sunt făcute ipoteze şi mai târziu sunt explorate prin cercetare. Astfel, fenomenele noi sunt revelate. Aceasta este cea mai mare parte a ştiinţei, care se bazează pe examinarea ideilor pe care oamenii de stiinta le au cu privire la descoperirile aşteptate. Fără acest lucru, este imposibil să avanseze.

Cu toate acestea, există, de asemenea, oameni de ştiinţă care caută în întuneric complet. Ei nu au teorii preliminare, ipoteze şi idei cu privire la descoperirile posibile. Cabala este o ştiinţă, iar noi o utilizăm în toate formele menţionate mai sus: ca oameni obisnuiti, specialişti care o studiaza şi ca oameni de ştiinţă, care într-un fel pot vizualiza fenomenele care pot fi.

Aici este o problemă: În toate studiile noastre, începând cu oamenii obisnuiti, ca în lumea noastră şi până la mari savanţi care nu ştiu unde se duc şi ce vor găsi în natură, şi la toate aceste niveluri, în ştiinţa de Cabala, există o parte imprevizibila despre care nu stii nimic.

Ce este necunoscut? Nu ştii ce proprietate, ce fenomen vei găsi de fapt în interior, deoarece nu ai această proprietate. Nu iti poti nici macar imagina.

Pana la urma, il vei descoperi în Kli (vasul) percepţiei pe care il construiesti, în timp ce fenomenul este vasul în sine. Nu poti pre-experimenta exact ceea ce se va desfasura în tine, din moment ce nu l-ai mai simţit înainte, nu posezi nici o intuiţie, şi nu poti ghici macar acest lucru. Este un Kli nou. Impresia, senzaţia, sunt cu totul noi.

Acesta este modul în care avansam în intelepciunea Cabalei. Chiar şi în ceva mic şi simplu, nu este nimic ce putem cunoaşte în avans. Prin urmare, abordarea noastră atunci când citim Cartea Zohar este corectă. Aştept Lumina care reformeaza să vină şi sa reformeze Kelim-ul meu, dorintele mele. De exemplu, eu nu pot vedea nimic fără ochelarii mei. Este ceva înaintea mea, dar am nevoie de un dispozitiv prin care care să-l văd. Mi-am pus ochelarii şi vad ceva nou.

Prin urmare, în timp ce citim Cartea Zohar şi ne uitam la literele „moarte” şi textul care nu are nici un sens pentru noi, trebuie s-o abordam ca oamenii de ştiinţă de cel mai înalt grad care sunt pe cale sa descopere ceva fără precedent pentru ei.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 3/15/2011, Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: