În pragul Infinitului

Întrebare: În timpul lecţiei mă gândesc în mod constant la Congresul care se apropie şi îmi este greu să mă concentrez la lecţie. Pierd ceva din cauza asta?

Răspuns: Desigur că nu. Întotdeauna simţim presiunea din timpul pregătirii pentru un aşa de mare eveniment. Odată pe an, ne adunăm la Congres în Statele Unite şi ar trebui să vedem asta ca o oportunitate unică de a ne uni unul cu celălalt. Nu este nici o alta oportunitate pentru a primi mai multa Lumina Inconjuratoare, suport si putere pentru a avansa, decat la intalniri precum acestea.

Este exact la ceea ce eu personal ma astept. Imi aduc aminte cum am inceput sa studiez cu Rabash. Cateva luni mai tarziu am calatorit la Tzefat  impreuna. Intr-o mica curte a unei  casute, toti studentii lui Rabash  care au studiat cu el in diferite perioade,s-au adunat, apoi brusc ei au dorit sa se alature noua. Aceasta era un grup destul de maricel in jurul a 40 de persoane, inainte ca eu sa aduc noi studenti la el.

Am observat cat de incantat a fost de aceasta calatorie si pentru faptul ca s-a aflat acolo. L-am intrebat, “ Ce e asa special in legatura cu asta? El mi-a explicat ca aceste intalniri sunt cele mai eficiente mijloace pentru avansarea spirituala, cand o persoana vine pentru a se uni cu alti, sa lucreze de dragul acesta,sa faca eforturi, sa doreasca sa primeasca  forte de la alti,  sa se adune si sa ii absoarba in interiorul lui, literal spus, sa bea aceasta energie.Si asta depinde doar de el si de sensibilitatea lui.

Daca pregatesc pentru Conventie mijlocul corect,apoi cand ajung acolo primesc tot ceea ce este posibil. Totul depinde de mine. Asta pentru ca noi ne aflam in fata Infinitului. Pot veni la Conventie si sa nu primesc nimic,sa ii desconsider pe ceilalti si sa plec de acolo chiar mai distant decat am venit. Sau pot veni acolo si pot fi impresionat,patruns si inspirat. Pot absorbi atat de multa energie si Lumina Inconjuratoare incat nu as putea primi-o pe parcursul a ani de studii. Totul depinde de pregatirea mea.

De aceea trebuie deja sa ne pregatim pentru Conventia in curs. Inaintea unui asemenea  eveniment imens, cand o persoana planuieste sa se conecteze cu alti, trebuie sa experimenteze grija si teama, senzatia ca se afla la poarta unor schimabi interioare grozave.Aceasta tensiune acopera asteptarile si pregatirea si chiar este simtita fizic.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 3/8/11, Zohaul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: