In pragul mantuirii finale

Zohar, capitolul VaYikahel (Si Moise reuneste), Paragraful 432: Si acum, acea Divinitate trebuie corectata, din obligatie pentru sotul ei, ZA, acea mantuire a Egiptului trebuie aratata, ea continand patru rascumparari. Si cu desteptarea lui Mohin al exodului din Egipt, ea este corectata pentru a se uni cu sotul ei deoarece ea a devenit libera de toate cele patru Malchut.

Shechina (Divinitatea) trebuie sa treaca prin patru exile care vor fi urmate de mantuirea finala, exodul din ultimul exil. Malchut cuprinde patru straturi ale dorintei de a primi placere. Astfel, de fiecare data ea trebuie sa descopere o dorinta egoista din ce in ce mai mare si sa iasa din ea, adica sa o foloseasca de dragul daruirii; apoi inca o data sa descopere o si mai mare dorinta de a primi placere si inca o data sa o corecteze, cu intentia de a darui. Si tot asa, de patru ori, conform structurii Malchut a Infinitului. Facand astfel isi va termina corectarea si ea va fi complet corectata.

In prezent noi suntem in pragul mantuirii finale. Cele mai mari dorinte de a primi placere, care au fost descoperite astazi in suflet, trebuie corectate cu intentia de a darui. Si apoi nu vor mai fi exiluri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: