In Spatele Cuvintelor In Cartea Zohar

Cand citim Cartea Zohar, noi nu incercam numai sa ne imaginam dorintele noastre interioare si calitatile din spatele tuturor cuvintelor, de asemenea incercam sa vedem ca este o Forta Superioara a carei prezenta intervine in toate aceste definitii interioare. Aceasta Forta Superioara doreste ca noi sa descoperim asta sub aceasta forma.

Aici sunt trei dimensiuni:

  1. Eu-acela care simte, citeste si intelege acele cuvinte intr-un mod simplu.
  2. Cuvintele pe care vreau sa mi le imaginez in forma unor forte si calitati interioare.
  3. Forta Superioara care se ascunde ea insasi, in spatele acestor forte, pe care eu incerc sa le penetrez, straduindu-ma sa le interpretez corect.

Asa cum Baal HaSulam spune in articolul “Thou Hast Hemmed Me In Behind and Before,” (Tu care in graba m-ai inconjurat din spate si din fata) netinand cont daca o persoana este in faza de revelatie sau ascundere si in intregime tot ce simte si imagineaza, toate eforturile sunt menite sa dezvaluie o singura forta – Creatorul. Aceasta este forta care ne guverneaza in mod constant.

In orice caz El vrea sa fie descoperit de mine, prin eforturile proprii sa devin asemanator Lui, adica prin asemanarea calitatilor. De aceea El actioneaza in acest fel.

Prin urmare, Cartea Zohar este o colectie de exercitii pe care, incepand chiar de la primul cuvant, noi trebuie sa le rezolvam continuu. Atunci incepem sa distingem toate acele cuvinte, mai mult la nivel senzorial decat cu mintea, facandu-le mai putin dificil de penetrat. Textul incepe sa ne devina mai clar prin formele si combinatiile de litere si noi nu mai avem nevoie “sa ne gandim” la asta.

Acesta este modul in care un copil mic invata. El nu se gandeste la motivul pentru care lucrurile se numesc asa sau asa, in mod special sau de ce si le imagineaza si le recunoaste intr-o anumita maniera. Asta este clar pentru el. Noi suntem la fel din acest punct de vedere. In orice caz, in plus de faptul ca noi incercam sa recunoastem niste calitati interioare ale noastre in spatele fiecarui cuvant, noi de asemenea, avem nevoie sa vedem telul din spatele lui – aceeasi forta care ne sustine, prin urmare dandu-ne o oprtunitate sa o descoperim.

Asta e mai mult ca un adult care se joaca cu un copil. De asemenea, si Creatorul se joaca cu noi in acelasi fel.  El ne da anumite exercitii si succesul pe care-l avem in rezolvarea lor, depinde de noi. Sistemul exista. Legea exista si nu poate fi violata.

De aceea, trebuie sa incercam sa vedem o singura Forta – Creatorul, in toate cuvintele pe care le citim in Cartea Zohar. Si, desi citim despre diferite forte care sunt straine si opuse una fata de cealalta, binele sau raul, noi trebuie sa recunoastem o singura forta care exista in spatele lor : o forta care este buna si face bine, care controleaza totul in beneficiul nostru, in scopul atragerii noastre mai aproape de tel.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed