Inalbitor pentru magar

O persoană care doreşte să urce gradele spirituale, pentru a merge dincolo de realitatea noastră, care este simţita prin cele cinci simţuri, la realitatea superioară, trebuie să se schimbe ea însăşi şi calităţile sale. Şi pentru aceasta are nevoie de o forţă externă, suplimentara, care ii lipseşte.

Are doar un punct mic de dorinta pentru spiritualitate şi trebuie să primească restul din exterior.  Intreaga sumă a acestor forţe, care-l ridică de la starea actuală la o stare mai avansată, este numit „soferul magar”.  Măgarul (Hamor în ebraică, provenind din cuvântul Homer, materie) este substanta noastră, dorinta de a ne bucura; trece prin schimbari si din aceasta cauza urcăm, avansand pe calea spirituală.

Forta de Sus  influenţeaza dorinţa noastră, schimbând-o, şi astfel „măgarul” nostru devine în mod constant imbunatatit, deoarece „soferul măgar” întotdeauna lucreaza la el. Când vom ajunge la sfârşitul căii, „măgarul” nostru într-adevăr devine „alb”, la fel ca în poveştile despre Mesia care soseste pe un „măgar alb.”

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 1/11/11, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed