Inaltarea spirituala

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), Paragraful 96: Trei grade NRN. Cel mai ascuns este dat celui cu inima inteleapta. Trei grade sunt agatate unul de celalalt—Nefesh, Ruach, Neshama.

Toata Cartea Zohar si toata intelepciunea Cabalei vorbeste despre grade spirituale. Insa ce e un grad spiritual? Ce este inaltarea? La ce ne inaltam? In lumea materiala, o implinire mai mare a dorintei de a primi placere (in ceea ce priveste hrana, sexul, familia, bogatia, recunoasterea si cunoasterea) este considerata a fi o inaltare. Aceasta este inaltarea materiala, caci este dictata de aspiratia de a primi o placere egoista.

In schimb, ascensiunea spirituala inseamna o daruire mai mare celorlalti. O forta spirituala este forta daruirii, in timp ce o forta materiala este forta primirii. Asta arata ca stiinta Cabalei vorbeste despre inaltari in ceea ce priveste daruirea.

Unde pot sa actualizez, sa verific, sa experimentez si sa percep aceasta ascensiune si sa fiu sigura ca e reala? Pot sa o fac in cadrul grupului. De aceea Creatorul a rupt conexiunile dintre suflete. El ne-a dat o perceptie a acestei realitati, numita aceasta lume si o diversitate de numeroase creaturi similare pe care le numim oameni. Insa, in esenta, ele toate sunt suflete care si-au pierdut senzatia de spiritualitate si care traiesc numai in lumea materiala. Astfel, in loc sa avem experienta vasului nostru spiritual, care este dorinta de a darui, simtim dorinta materiala care deseneaza pentru noi o realitate in care noi traim in corpurile noastre, in aceasta lume.

Ce ne ramane de facut? In starea noastra prezenta, trebuie sa incepem sa tanjim dupa daruire si dupa garantia reciproca. Atunci, vom deveni echivalenti cu natura gradelor spirituale despre care vorbeste intelepciunea Cabalei si vom putea sa ne inaltam pe treptele daruirii.

Din partea a 2-a a Lectiei zilnice de Cabala, 21.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed