Incearca putina Lumina

Lumina care reformeaza este Lumina folosita sa corecteze dorintele. Kelim-urile (vasele), si Ea umple intreaga realitate a fiintei create. Este chiar aceeasi Lumina, dar to o folosesti pentru transformarea vaselor (Kelim).

Sa presupunem ca stau in fata unei mese frumos aranjata si plina cu delicatese fine, dar eu nu am pofta de mancare. Imi spun: “Trebuie sa mananci ceva! Adevarat ca esti bolnav si nu ai pofta de mancare, dar macar incearca putin cate putin!” Si mananc fara nicio dorinta, numai sa-i dau sanatatii mele un impuls. Ca rezultat, ma recuperez si incep sa mananc aceeasi mancare cu o bucurie imensa.

Felurile de mancare nu s-au schimbat, atitudinea mea fata de ele s-a schimbat. Mai inainte, le-am folosit sa-mi fie mai bine si asta s-ar numi “Lumina care reformeaza”, Lumina de Hasadim (Indurare), “pocainta prin teama”, grad de Bina. Mai tarziu, m-am transformat pe mine insumi, si am inceput sa am aceste dorinte de primire pentru a darui. Apoi, aceasta Lumina este transformata pentru mine in Lumina de Hohma (Intelepciune).

Cine a facut modificari in Lumina? Eu am facut. Care Lumina este asta? Totul depinde de cum ma relationez eu cu Ea. Este Hasadim pentru corectarea dorintei si Hohma pentru umplerea ei. Daca doresc sa-mi schimb atitudinea fata de ceilalti, trebuie sa-mi fac corectarea intai, si asta inseamna ca eu folosesc aceeasi Lumina ca “Hafeţ Hesed” (nedorind nimic pentru satisfactia personala). Lumina este daruire (influenta). De aceea, eu pot angaja aceeasi Lumina, influenta, bucurandu-ma de faptul ca eu daruiesc.

Daruirea, Creatorul, Lumina, umplu realitatea noastra. Noi locuim in interiorul Ei, si totul depinde de atitudinea noastra. Relationarea noastra cu Lumina determina unde ne aflam: in aceasta lume sau in cea superioara la diverse grade si stari diferite.

Din a doua parte a Lectiei zilnice de Cabala 1/25/2011 “Introducere in Cartea Zohar”-Articolul ”Doua puncte”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed