Incepand pe o foaie alba

Intrebare: Cartea Zohar ma duce intr-o jungla necunoscuta, in care ma simt complet dezorientat. De ce ma ajuta sa ma detasez de intelectul meu corporal?

Raspunsul meu: Nu ai alta alegere. Te afli intr-o situatie in care logica nu mai functioneaza. Incepi sa vezi ca, daca vei continua sa folosesti aceeasi logica de care te-ai folosit in trecut iti vei aduce numai prejudicii. Cand incepem sa invatam ceva care este totalmente nou este mai bine sa abandonam tot ce stiam inainte si sa ne apropiem de informative, ca un copil, ca o foaie nescrisa. Apoi poti compara informatia si mai tarziu poti gasi paralele intre ele.

Astfel decurge invatarea, chiar si cand studiem stiinte moderne precum genetica sau  fizica quantica. Trebuie sa gasesti o adresare complet noua; nu poti pricepe teoria relativitatii prin simpla incercare de a aplica pricipiile lui Newton. Dar nu ai nicaieri unde gasi o noua logica, pentru ca ea vine numai de la Lumina Inconjuratoare. De aceea, nu avem alta alegere decat sa asteptam primirea corectiei de Sus.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: