Influenta secreta a Zohar-ului

Intrebare: Natural, fiecare carte ii influenteaza pe oameni, chiar daca e numai o carte de bucate. Cand citim articolele lui Rabash despre grup sau articolele lui Baal HaSulam precum Matan Torah-Daruirea Torei si Arvut– Garantia,Incredearea Reciproca, devine clar pentru noi ca aceste articole vorbesc despre unitate. Cand citim Zohar-ul, credem ca autorii Kabalisti au scris despre unificare, dar acest fapt nu reiese din text. Cum influenteaza acest text oamenii?

Raspunsul meu: Exista carti care influenteaza intelegerea. De exemplu cand citim o carte de bucate, intelegem despre ce este vorba in aceasta carte si aceasta ne influenteaza mintea. Oricum, Zohar-ul este scris intr-un fel, care nu vorbeste mintii noastre fizice, si de aceea nu suntem capabili sa pricepem aceasta Carte. Zohar-ul vorbeste mintii noastre spirituale; totusi, in prezent, nu avem o minte spirituala. Nu am fost creati cu ea; mai degraba trebuie sa o dobandim. Inca nu putem intelege despre ce au scris autorii Zohar-ului; pentru aceasta ar trebui sa ne inaltam la nivelul mintii si senzatiilor lor.

Uneori putem simti aceste schimbari in interiorul nostru, ca atunci cand percepem deodata lucruri pe care mai devreme nu le-am putut pricepe. Deodata putem vedea ca exista o perspectiva absolut diferita din care putem privi lucrurile. Aceasta este o perspectiva interioara, care nu exista in aceasta lume. In aceasta lume, pana acum, cel mai avansat punct este cel cu intentia lui Lo Lishm-Nu in Numele Lui (spre folosul primirii). In consecinta, odata ce intelegem semnificatia lui Lishma-In Numele Lui (in scopul daruirii) si dupa ce dobandim mintea si simturile spirituale, ne vom simti ca fiind de pe alta planeta si nu din aceasta lume.

Zohar-ul este scris in doua nivele, aceasta pentru a ne aduce la aceasta stare. Primul nivel consta din povestile care par a fi din aceasta lume, dar care sunt scrise intr-o forma tare ciudata, precum despre Tabernacol, animale, desertul Sinai si asa mai departe. Al doile strat este mult mai intim ca adancime, scris cu o terminologie Kabalistica precum Zeir Anpin, Malchut, cele trei linii, urcusuri si coborasuri, Aba veIma etc.

Nu avem legatura cu niciuna dintre aceste doua planuri. Oricum, esentialul este ca ele nu sunt doua planuri, ci doua limbaje care vorbesc despre aceleasi fenomene. Pot vizualiza deja planul care imi este cel mai apropiat, acela care imi graieste despre lucruri care par a fi din lumea aceasta, precum corturile, Tabernacolul si oamenii care fac anumite lucruri. De asemenea pot vizualiza al doile plan, cumva, dinspre linia din dreapta si cea din stanga, sus si jos, trecerea Luminii, urcarea si coborarea Partzufim.

Mult efort este necesar pentru a vizualiza ambele planuri intr-un tot unitar, deoarece toate acestea se afla in mine. Este vorba despre conexiunea cu fortele daruirii; totul este despre fortele daruirii. Unde sunt Tabernacolele, cortul adunarii, Zeir Anpin si Malchut? Totul este in mine. Trebuie sa tratez ambele planuri ca si cum ar fi calitatile mele spirituale interne. Vreau sa le scot  din mine si sa le simt, adica ceea ce numim Deschiderea Cartii sau revelarea ei. Iata de ce Sgula (Remediul minune) lucreaza aici.

Cartile de bucate sau cele pentru slabit ne spala creierul. Dobandim mintea autorului si el ne va influenta, opinia lui incepe sa ne intereseze. Zohar-ul nu ne spala creierul si nu ne apostrofeaza; nu are aceste atribute. Remediul din el opereaza numai conform cu dorinta noastra. Avem nevoie de o dorinta foarte puternica, astfel ca Zohar-ul sa ne influenteze cu adevarat, iar spritualitatea sa ni se reveleze.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed