Instrucţiuni despre cum să construim corect lumea

În timpul citirii de Zohar trebuie să începem să simţim tipul de conexiuni şi relaţii dintre noi de spre care se vorbeşte. Să presupunem că acolo există un fel de formă ascunsă de conexiune  între noi, necunoscută şi secretă, dar nu există niciun dubiu că această formă există. Noi vrem să o descoperim: cine cu cine este conectat, în ce fel, în ce mod, de ce depinde şi cum se influenţează unul pe altul?

Zohar descrie toate aceste forme de conexiune, şi nu numai pe ale noastre, ci ale întregii lumi. Acum, lumea este într-o stare de confuzie, şi noi nu ştim cum cum să găsim forma de conexiune corectă între noi toţi, sau cum să ne comportăm în mod corect în relaţiile dintre noi.  Zohar descrie toate acestea. Dacă noi am cunoscut şi am înţeles întregul sistem, putem organiza uşor tot ce există în această lume.

Astfel, pe de o parte, Zohar a fost revelat, şi pe de altă parte, problemele apărute în lume pe care noi nu le putem gestiona. Problemele răsar în această lume în diferite forme, în diferite zone ale activităţii umane. Noi trebuie să găsim conexiunea dintre ele, să înţelegem exact despre ce vorbeşte Zohar. Apoi, în funcţie de ce ne-a fost revelat de Zohar, noi trebuie să construim o realitate corespunzătoare în această lume. Asta se numeşte să descoperim lumea spirituală între noi.

Să presupunem că starea de alterare şi rupere în care existăm, astăzi ni se dezvăluie. Zohar vorbeşte stările corectate, acelea foarte avansate care sunt câteva grade peste noi. Dar, în orice caz, dacă vrem să avansăm la aceste stări, să corectăm starea prezentă, fie şi un pic, atunci, aceasta este deja o rugăciune.

Noi vrem aceleaşi conexiuni care sunt descrise în Zohar, să ni se reveleze şi nouă în locul conexiunilor rupte care au fost descoperite acum. Este aşa, fiindcă ceea ce a fost rupt a fost conexiunea dintre părţile sufletului comun. De aceea vrem să o corectăm.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 10/26/2011 „Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: