Intelegand Zohar-ul

Zohar-ul ne spune ce se intampla in Lumea Spirituala. Descrie actiunile de daruire ale creaturii. Cu toate acestea, pentru ca, inca suntem incapabili de astfel de actiuni, nu putem sa le intelegem. Noi existam in dorinta noastra egoista. Cunoastem numai placerea de a primi si implinirea, precum si actiunile care ne duc acolo.

Prin urmare, actiunile descrise de Zohar ne apar ca fiind scrise intr-un fel de limba straina, ca un cod secret. Pare ca vorbeste despre ceva cu totul ireal. Nu are importanta daca este scris in limbajul Kabalei cu Sfirot, Partzufim si Lumi sau in limbajul povestirii alegorice, cu soare, luna, munti, oameni, animale si asa mai departe. Noi nu intelegem, sau nu simtim nimic din el, pentru ca nu existam in calitatea (natura interioara) de daruire, ci in calitatea de primire.

In cazul in care calitatile noastre corporale egoiste ar fi inlocuite de catre Cel Superior, de calitati spirituale de iubire si de daruire, am intelege imediat ce spune Cartea Zohar. Daca am citit-o astfel, ne-ar dezvalui Lumea Superioara. Aceasta nu va fi dezvaluita doar in imaginatia noastra, ca atunci cand citim un roman de aventuri, ci, in realitate.

Cu toate ca nu avem aceste calitati spirituale si textul ramane ireal pentru noi, lectura noastra in Cartea Zohar se numeste Sgula, un remediu special. Chiar daca nu intelegem, noi citim si incercam sa atragem in noi, fortele din aceasta alta lume, descrisa in carte. Prin dorinta de a ne schimba si a simti textul, acesta “straluceste” asupra noastra prin “Lumina care Reformeaza” (Or Makif– Lumina Inconjuratoare).

Aceasta forta ne influenţeaza si dezvaluie noi calitati de daruire in interiorul nostru, care sunt descrise de Cartea  Zohar. Aceasta a fost scrisa in natura de daruire, nu de primire si, astfel, poate fi inteleasa,  numai in conformitate cu natura de daruire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed