Intelegerea vine doar dupa realizare

Zohar, Capitolul Tetzaveh (Porunca), Paragraful 132-133: Si ramurile copacului gros sunt trei, trei linii, HGT…Si salcii ale paraului sunt doua, NH, care nu au nici miros si nici gust, ca si coapsele oamenilor.

Lulav (ramura de palmier), Iesod, le ia si le include, precum maduva spinarii in corp…

Prin acest mod, care corespunde cu HGT NHTM, omul ar trebui sa fie vazut in fata Creatorului. Frunzele palmierului se refera la toate celelalte armate, care sunt unite in aceste denumiri prin care este numit Creatorul.

Cartea Zohar intentioneaza sa ne ajute sa realizam atingerea mai degraba decat sa intelegem. Dobandirea inseamna sa realizam dorinta corectata, sa incepem sa simtim  si sa vedem realitatea spirituala. Intelegerea vine dupa aceea. Asta pentru ca noi nu avem un Kli pentru intelegere, nu stapanim proprietatile pe care le descrie Zohar-ul.

Nu este vorba despre frunze de palmier sau alte plante pe care le stim in aceasta viata. Zohar-ul ne spune despre forte care iau special forma de ramuri in lumea noastra. Asta explica radacinile spirituale pe care nu le putem intelege, de vreme ce nu suntem constienti de locul in care se afla si cum arata.

De aceea ascultam Zohar-ul, fara cea mai mica intelegere. Realizam doar ca el descrie realitatea pe care nu o putem inca percepe. Eronat, noi vizualizam imagini ale acestei lumi, ceea ce este o abordare gresita.

Singura noastra sursa este sa ne gandim la unitatea noastra si cum sa revelam ce este scris in Cartea Zohar-ului privind legatura dintre noi. Este o poveste despre conectarile in sistemul Superior si revelarea Creatorului prin el.

De aceea Baal HaSulam a scris in Paragraful 155 in Introducere la Studiul celor Zece Sfirot ca, Kabalistii au scris cartile lor, nu numai pentru a impartasi cunoastiintele intre ei, ci, si pentru noi toti, ca unremediu miraculos (Sgula). Chiar daca nu intelegem ceea ce citim, dar mentinem intentia de atingere a realitatii Superioare despre care cartile Kabaliste vorbesc, noi atragem Lumina Inconjuratoare, care ne intoarce la Sursa, la Creator.

Lumina ne directioneaza si ne da intentia de a darui, in locul intentiei de a primi pentru placerea noastra. Atunci incepem sa simtim realitatea Superioara, care exista in calitatea de a darui. Astfel atingem lumea spirituala.

Din partea 1 Lectia Zilnica de Kabbalah 04.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: