Intoarcerea la Malchut a Infinitului

Intrebare: Ieri, in postarea din blogul tau, Calatorind in lumea dorintelor, ai scris, In lumea spirituala nu este nicio sursa de Lumina, pentru ca Lumina umple intregul univers. De aceea, influenta ei este aceeasi, indiferent unde te afli. Asta inseamna ca noi putem spune cat de apropiati suntem de Sursa de Lumina, Creatorul, numai in conexiunea dintre noi?

Raspuns: Este corect. Nu exista niciun loc, in afara de cel in care suntem acum. Este singurul loc care a fost creat: Malchut a Lumii Infinitului. Totusi, ca rezultat al restrictiei graduale a Luminii (prezenta Creatorului in acel loc) prin 125 de grade, noi suntem in spatele a 125 de filtre. Acum suntem in spatele ultimului nivel de ascundere, unde nici macar nu simtim ca suntem in legatura cu toate nivelele.

Pentru a incepe sa revelam acest loc, Malchut a Infinitului, fara ascundere, trebuie sa ne imaginam ca suntem in ea, dar nu il simtim pentru ca sunt separati prin egoism unul de celalalt. Daca incepem sa ne unim, atunci, in masura in care facem asta, ne intoarcem de-a lungul celor 125 de nivele ale revelarii senzatiei Malchut a Infinitului. In principal, ne intoarcem la constienta, ridicand valurile ascunderii.

Totul devine revelat, in functie de forta de conexiune dintre noi. Cand aspiram sa ne unim, atunci forta opozitiei la aceasta unire se numeste inclinatia rea. Cand dorim sa ne unim in aspiratia noastra de a deveni ca si Creatorul, descoperim un intreg sistem de conexiuni gresite, dintre noi, care sunt opuse unirii. Descoperim sistemul lumilor impure BYA (BYA de Pruda – lumile separarii). Corectandu-ne intentia din primire la daruire, schimbam BYA impure in sistemul de lumi BYA pure (BYA de Kdusha – sfintenie, daruire).

De fapt nimic nu s-a spart in realitate. Numai conexiunea dintre noi s-a stricat. S-a transformat in una egista, dar noi acum o refacem din nou in forma de daruire!

In realitate nimic nu e spart. Numai conexiunea dintre noi este ruinata. S-a transformat in una egista, dar noi acum o refacem din nou in forma de daruire!

Nu suntem sparti, ci doar divizati unul de celalalt. Doar conexiunea dintre noi nu este corecta. In loc sa vreau sa-ti daruiesc bunatati, eu vreau doar sa-ti iau si sa-ti fac rau, in loc. In acest fel simtim fiecare dintre noi si asta se numeste un sistem spart. Totusi, in realitate nimic din acest sistem nu este spart. Este acelasi sistem in care noi toti suntem uniti, dar numai conexiunile sunt incorecte. Atunci cand descoperim ca aceste conexiuni sunt incorecte, inseamna ca deja suntem in lumile BYA impure, si asta este deja o revelare spirituala. Dar, pentru moment, noi suntem in spatele a 125 de straturi de ascundere ale acestei conexiuni. Totusi, este doar o lispa de constientizare.

Prin urmare, totul depinde numai de eforturile noastre de a dezvalui sistemul de conexiuni corecte intre noi. Prin aceaste conexiuni descoperim forta care guverneaza creatia: Creatorul. Nu exista nicio alta oportunitate de a-L descoperi.

De fapt, noi refacem Kli-ul nostru (vasul comun al sufletului) din starea sparta, in care toate partile lui lucreaza in mod incorect, ca organele unei persoane bolnave, pana cand vom dobandi armonie si conexeiunile corecte. Starea sanatoasa la care ne vom intoarce, functionarea noastra normala, forta interna care ne controleaza, necesitatea si scopul existentei noastre – toate acestea sunt numite Creator!

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 14.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: