Intoarece-te cu fata la perete

Zoharul, Capitolul VeYechi (Si Iacob a trait) paragraful 392: Un zid este Domnul si tot pamantul, Divinitatea, asa cum este scris: Iata, arca legamantului Domnului intregului pamant. Astfel, arca legamantului, Divinitatea, este Domnul intregului pamant, care este un zid si, din acest motiv, Hezekiah si-a intors fata catre perete.

Trebuie sa ne intoarcem la Malchut, vasul nostru spiritual colectiv (Kli, dorinta) in care suntem toti conectati. Asta se numeste intoarcere la zid cu o o cerere ca vrem sa asamblam intregul si sa vedem ca ne separa de Creator.

In timp ce refacem acest zid prin unirea dorintelor noastre, el incepe sa ne faca  legatura cu Creatorul si sa se transforme dintr-un un ecran care ne separa in unul care ne conecteaza.

Care este conditia pentru a face asta posibil? Daca noi ne sprijinim, adica nu indeplinim noi insine nicio actiune, atunci Rosh (capul), Toch (corpu) si Sof (extremitatile) ale Partzuf-ului nostru spiritual (sufletul) sunt la acelasi nivel. Astfel, ne intoarcem cu fata la zid si dorim ca, conectarea noastra sa devina cu adevarat un punct de conexiune cu Creatorul.

Atunci Shechina, unitatea noastra, devine un vas (Kli) al implinirii.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala  24.09.10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: