Intreaga lume este inauntrul Reshimo

Simtim realitatea, daca doua forte vin de Sus si actioneaza asupra ceva comun intre ele. Daca ele pot activa Reshimo (inregistrarea informationala) pentru a o dezvalui in noi, atunci ele pot intra in ea. Reshimo formeaza o imagine a lumii, starii mele, si apoi eu o simt.

Pe de alta parte, daca aceste doua forte sunt incapabile sa dobandeasca Reshimo pentru a o activa si nu o aduc in joc, eu nu simt realitatea. Ea, pur si simplu nu exista pentru mine. Intreaga mea existenta, intreaga imagine a lumii, fiecare stare in care eu ma simt si lumea care ma inconjoara, este o Reshimo activata din cauza acestor doua forte: cea dreapta si cea stanga, primire si daruire. Ca un robot, simt realizarea Reshimo in mine.

Daca aceste forte activeaza ele singure o Reshimo, inseamna ca eu nu am libertate de vointa si nu exist in aceasta lume in timp ce sunt controlat ca un animal. Toate reincarnarile noastre, intreaga noastra istorie si intreaga noastra dezvoltare in aceasta lume se intampla in acest fel. Aceste doua forte afecteaza constant Reshimot (pluralul de la Reshimo), aratandu-ne filmul vietii, scena dupa scena.

Totusi, viata incepe, in mod gradual, sa fie mai dificila pentru mine. Sunt asteptat sa activez Reshimo din proprie initiativa, cu ajutorul acestor doua forte. Sunt asteptat sa devin linia mijlocie, adaugandu-mi atitudinea mea la influenta celor doua forte asupra Reshimo.

Apoi, felul in care imi vad starea mea si intreaga lume depinde de mine. Si singura schimbare pe care doresc sa o vad in lume este prezenta Creatorului, forta daruirii si a iubirii. In acest mod, realizez Reshimo. De data asta, este prin propria mea participare si cu relevarea Creatorului, care se intampla in masura in care eu imi doresc sa-L atrag pe El in lumea mea.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 12.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: