Intreaga zi este pregatire pentru o ora de studiu

Intrebare: Lucrul in intentie in studiul Zohar-ului ar trebui sa inceapa in timpul zilei, cu mult inainte de lectie?

Raspunsul meu: Persoana ar trebui sa functioneze in intentie tot timpul. Lumea este aranjata in asa fel ca noi suntem in contact cu grupul si studiul doar pentru un interval scurt de timp.

Mii de oameni din intreaga lume privesc la lecţie acum. Multi asculta traduceri simultane. Sunt dintre cei care abia pot intelege chiar si traducerea, din moment ce este disponibila numai in principalele limbi. Cu toate acestea, asta nu face nici o diferenta in avansarea lor spirituala. In ce priveste Zohar-ul, toti suntem in pozitie de egalitate. Venim la lecţie ca la o statie de benzina. Ne umplem cu Lumina si apoi traim in ea, in timpul orelor ramase.

Lumea noastra este voit aranjata in asa fel, incat sa lucram o treime din viata noastra, somn pentru cealalta treime a acesteia, si restul de alta treime pentru diverse prostii. Doar o ora sau doua sa ramana, pe care sa le smulgem din somnul nostru si sa-l folosim pentru a studia.

Cu toate acestea, atunci cand vom incepe studiul, avem nevoie sa intelegem ca intreaga noastra viata este aranjata corect, iar noi nu ar trebui sa lucram doar pentru ca ne lipseste o alegere mai buna. Creatorul organizeaza intentionat acest proces pentru noi. Daca venim la lectie, chiar si pentru o ora, asta ar trebui sa fie suficient pentru a ramane in adeziune cu scopul, pentru cele doua zeci si trei de ore ramase, si pentru a pregati dorintele noastre pentru aceasta unica ora de studiu.

Acum mai bine de 2000 de ani, in desertul Negev traia o persoana cu numele de Bar Bi Ioma-Student Pentru O Zi. El era taran, muncitor agricol. Cand isi termina truda sezoniera si putea pleca acasa, el mergea la Ierusalim. Pentru calatoria la Ierusalim, avea doar o zi la dispozitie, pentru a studia Tora; A doua zi, trebuia sa fie grabnic acasa, la locul de munca.

In onoarea acestei persoane, exista astazi, pentru toata lumea, o zi din an dedicata studiului. In trecut inteleptii spuneau ca a studia o singura zi este egala in valoare de studiu continuu, pe parcursul unui an, deoarece persoana aspira la aceasta zi pe parcursul intregului an.

Prin urmare, daca asteptam aceasta singura ora de lectie, timp de douazeci si trei de ore ramase dintr-o zi, toate cele 24 de ore sunt numerate in favoarea noastra. Acest lucru ne arata cat de multe ore sunt necesare pentru a pregati dorinta de a studia o ora.

Deci, totul depinde de pregatire. Noi trebuie sa folosim toate celelalte ore, pregatindu-ne pentru aceasta singura ora a lectiei de Zohar.

Din partea 1 Lectia zilnica de Kabbalah 23.04.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: