Întrebarea despre viață si răspunsul

Inteleptii noştri au spus: „Studiul sfantului Zohar anulează toate tipurile de dezastre.” În cartea, Sha’arei Yisrael se afirmă: „Cuvintele și discursul sacru al Zoharului insusi  conecteaza persoana la Ein Sof, fie El binecuvântat. ”

Și Rav Yitzhak Safrin de Komarno a scris aceasta: „Dacă poporul meu m-ar auzi în timp ce merg pe urmele lui Mesia atunci când crește răul și erezia, s-ar stradui zilnic să studieze Cartea Zohar și modificările din scrierile lui rabi Nahman, anulând toate  decretele rele și atragand abundenta si lumina. ”

Cum ar putea  o carte sa scape omenirea de toate problemele sale legate de relatiile dintre oameni, ţări şi naţiuni  și fiecare individ de problemele sale  legate de sănătate, familie, copii, bani, cultură, și  comportament?

Aceasta trezește o mulțime de întrebări. Cum poate Cartea Zohar sa rezolve toate problemele noastre privind mediul neînsuflețit, vegetativ, animat și natura cu dezastrele ecologice și schimbările climatice, care au inceput sa se simta mai mult și mai mult acum?

Cabalistii din toate generatiile puncteaza în mod special Cartea Zohar ca având puterea de a organiza întreaga lume, in vederea restabilirii armoniei și pacii, pentru a ne transforma în oameni absolut diferiti care relationeaza unul cu altul binevoitor, pentru a ne elibera de orice rău,de toate războaiele.

Acesta (Zoharul)este capabil de a face pace între oameni și, de asemenea, în interiorul unei persoane însuși, în familia sa, în cadrul națiunii sale, între părți rivale, și pentru a rezolva toate conflictele interne și internaționale, precum și, de asemenea, pentru a stabili armonia.

Poate da un răspuns cu privire la întrebările unei persoane, cum ar fi: „Care este motivul pentru care traiesc” „Pentru ce sunt viu?”. Aparent aceasta este o problemă subtilă și nu vrem să recunoaștem că aceste întrebări ne macina.

Dar, de fapt,  toate problemele societății moderne deriva din problemele personale și sociale. Nu este clar pentru noi de ce suntem în viață și ce e nevoie sa realizam în viață. Cautam și urmărim ceva tot timpul, folosind pe unul sau pe altul ca exemplu, dar în principiu nimeni nu știe ce să facă.

Acest lucru e valabil pentru toată lumea. Sunt unii care încă nu înțeleg acest lucru, dar se confruntă cu aceeași problemă. In subconștient această întrebare ne macina  creierul  și ne aduce cu picioarele pe pământ.” Așa ne vom opune sa facem lucruri stupide. Noi pur și simplu încercam să fugim de această întrebare , până când  „reușim în a urma curgerea vietii de zi cu zi.”

Acest lucru înseamnă că dorim să continuăm cu totul fără schimbari, astăzi ca și ieri și  mâine ca azi, principalul lucru fiind să nu  gândim că întreaga noastră viață nu duce nicaieri , trece în zadar și nu se întâmplă nimic în afară de viața ordinara. Viața însăși este umpluta cu preocupari care nu aduc nici un beneficiu ci doar provoca rău unul altuia.

Dupa mii de ani de evolutie a omenirii, a societății și civilizației, în cele din urmă vom ajunge la un proces unic, la o piatră de hotar unica. Omenirea a început să-si puna întrebarea, „De ce sunt aici?” Această întrebare începe să se trezească în fiecare persoană și în fiecare societate. Este imposibil să o mai ascundem. Noi trebuie să descoperim  răspunsul pentru că nu suntem încă în măsură să scapam de ea.

Suntem deci destinati să luptam cu mari provocări . La urma urmei, în conformitate cu natura noastră, încă vrem să fugim de această întrebare, sa pretindem că nu există, și sa continuam să trăim la fel ca înainte. Totusi, această întrebare este trezita în fiecare persoană, „otravind viața lui”, și subconștient el va încearca să facă tot posibilul sa nu-i simta prezenta. Criza care  incepe sa se faca simtita în timpul nostru este special conceputa pentru a ne împiedica să fugim de această întrebare și ne preseaza să cautam  răspuns la ea.

Dar omenirea nu va fi capabila să găsească răspunsul la întrebare de la sine. Se va descoperi că răspunsul se găsește în noi, în cei care studiază înțelepciunea Cabalei și vor veni la noi cu cereri. Omenirea va veni la noi cu  sentimentul amar al goliciunii interioare și vor cere o soluție de la noi. Cu alte cuvinte, ei ne vor cere socoteala, vor pretinde că suferă din cauza noastră, și că noi suntem vinovati ca lucrurile sunt rele pentru ei!

Împreună cu trezirea întrebarii despre scopul vieții, oamenii vor simți că noi în mod special, avem  răspuns și se pare că-l ascundem de ei,  împiedicându-i să ajungă la o viață bună, fericită, și plenara. Și într-adevăr, este obligația noastră sa facem public răspunsul la ele și să fim liderii acestui proces. Am primit dorința de a impartasi intrebarea vietii si  raspunsul la ea din inalt.

Din Convenția  Mondiala a Zoharului, Ziua Intai – 2.5.14, Lecția 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: