Intregul univers este intre noi

Intrebare: In timpul lecţiilor imi spun ca vreau sa simt despre ce vorbeste Zohar-ul, dar vad ca nu am dorinta necesara pentru asta. Cum pot obtine aceasta dorinta?

Raspuns: Este problema gandurilor noastre comune. Poate nu suntem pe deplini constienti ca Zohar-ul vorbeste despre starile noastre avansate si cel mai important lucru in timp ce citim aceasta Carte este dorinta noastra de a obtine aceste stari.

Care sunt starile noastre avansate? Este atunci cand toti ne unim impreuna si in interiorul acestei conexiuni dintre noi descoperim spiritualitatea, calitatea comuna de daruire, Creatorul. Exact aceasta este aspiratia pe care trebuie sa o simti atunci cand citesti Cartea Zohar. Altfel toata citirea este o pierdere si nu ne va ajuta in niciun fel. Ba chiar va rezulta in noi o senzatie de intuneric, o trezire negativa. Nu este nicio alegere in legatura cu materia: In orice caz trebuie sa mergem inainte, si in acest caz vom avansa impotriva vointei noastre.

De aceea, totul depinde de cat de corect vom fi in stare sa ne imaginam starea avansata in timp ce citim Cartea Zohar, adica cat de mult vom vedea ca aceasta este o conexiune intre noi, in interiorul careia vom descoperi daruirea, iubirea, garantia reciproca si uniunea care domneste in toata realitatea si in toate lumile.

Totul devine revelat numai in conexiunea dintre noi: toata realitatea, toate lumile pana la Infinit. Atragem Lumina Corectiei, in masura in care dorim sa revelam aceasta stare in timp ce citim Cartea Zohar.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 12.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed