Intunericul Este Cealalta Parte A Luminii

Zohar, Capitolul “Vino” (Bo) Paragraful 63 : Acolo este un rau mare si linistit. Si pentru ca este Bina, Tiferet, iar Malchut a cazut in Keter si Hochma ale raurilor mici in timpul starilor mici (Katnut), cand starea mare (Gadlut) vine si raul linistit ridica inca o data, a sa Bina, Tiferet si Malchut catre ea insasi, Keter si Hochma ale raurilor mici se ridica cu ele si primesc GAR de la ea.

Acolo este un rau mare si linistit, care este conectat la toate raurile mici prin Galgalta ve Einaim a lor. Acest rau mare anuleaza AHAP-ul sau (pentru care este numit linistit) in scopul de a da celor mici oportunitatea sa se uneasca cu el. El le asteapta sa se conecteze cu el, si imediat ce fac asta, el incepe sa le ridice cu el insusi. In acest fel ele urca de la nivelul lor la urmatorul. Si la nivelul mai inalt este un alt “rau linistit” si ele se conecteaza cu el si urca mai departe. In acest fel functioneaza “elevatorul spiritual”.

Tot ce ne apare noua ca intunecat este de fapt o stare de Lumina in stare de ascundere. Nu exista nici un intuneric, singurul motiv pentru care noi vedem intuneric este pentru ca noi ne legam la Lumina in mod egoist. De aceea se ascunde de noi si straluceste peste noi din partea  opusa. De aceea cuvantul Or in ebraica inseamna “Lumina”, in timp ce in aramaica cuvantul similar Orta inseamna “Noapte”. Aceste doua limbi sunt opuse una celeilalte ca cele doua fetze ale unei monezi.

De fapt, nu este nici un intuneric. Exista numai daca noi urmam dorintele noastre necorectate, iar intunericul este complet absent cand dorintele sunt corectate. Prin urmare, de cate ori simtim o lipsa de inspiratie sau o stare proasta, inseamna ca ni se da posibilitatea de a trezi conexiunea cu o Treapta Superioara. Aceasta conexiune poate fi determinata precis prin intunericul pe care il simtim prezent.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: