Intunericul sprijina lumina

Pregatindu-ne pentru lectia de Zohar, trebuie sa ne acordam in asa fel, incat sa vrem sa percepem, sa intelegem si sa simtim Zoharul inauntrul nostru, in interiorul materiei noastre, astfel incat sa ni se dezvaluie Lumina, iar noi sa ne deschidem, in loc sa fim calmati de fanteziile noastre. Pe langa asta, n-ar trebui sa uitam ca toate formele conexiunii Luminii cu Kelim sunt realizate in interiorul unitatii si conexiunii noastre, prin refacerea conexiunii dintre noi in locul in care aceasta a fost rupta.

Kelim-urile noastre sunt sparte si trebuie sa dezvaluim conexiunea rupta dintre noi, precum si sa simtim cum sa o corectam. Coruptia, precum si corectarea sunt amandoua inauntrul nostru – si amandoua aceste sentimente trebuie exprimate in noi ca intuneric si Lumina. Ele trebuie sa defineasca pentru noi forma literelor, forma conexiunii noastre cu Nivelul Superior si a senzatiei noastre despre Nivelul Superior. Cuvintele exprima o relatie speciala intre Kli-ul (vasul) spart si cel corectat. Din aceste doua forme, omul se realizeaza pe sine, pe Creator, relatiile dintre cei doi si unitatea.

“Nimic nu dispare in spiritualitate” este o lege care inseamna ca formele mele anterioare, sparte imi sunt dezvaluite prin greselile, incalcarile, problemele si obstacolele mele – si ele nu dispar niciodata. Asta imi permite sa fac eforturi ca sa dezvalui aceste lucruri si sa atrag Lumina Inconjuratoare, care corecteaza ceea ce a avut loc inainte.

Insa coruptia ramane in mine, pentru ca eu sa pot sa construiesc pe ea corectarea. Trebuie sa existe amandoua aceste stari. Este imposibil sa avem numai perfectiune serena, caci atunci, n-as putea sa simt sau sa inteleg nimic. Coruptia continua mereu sa existe, iar corectarea are loc deasupra ei, dar ambele stari se sprijina una pe alta. Intunericul este dedesubt, iar Lumina este deasupra lui – si asta este ceea ce produce intelegere si senzatie inauntrul meu, relatiile dintre mine si Creator, precum si tot ce rezulta din asta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: