Învaţă cum să-ţi înşeli egoul

Întrebare: În ultimele câteva săptămâni în care am citit din Cartea Zohar, am fost foarte concentrat pe munca internă, spirituală. Dintr-o dată, nu o mai pot susţine nici măcar 10 secunde. Ce pot face când ceva de genul ăsta apare?

Răspuns: Încearcă să o susţii cinsprezece secunde. Nu am un alt sfat. Sunt momente, în special când cineva doar s-a apucat de studiat înţelepciunea Cabala, în care o persoană nu este în stare să lucreze cu ea însăşi. Încă nu a acumulat suficientă experienţă şi nu ştie cum să-şi înşele egoul.

Încearcă să desenezi ceva lângă pasajul din Zohar, scoate în evidenţă, subliniază, adică lucrează cu textul, chiar şi mecanic uneori, dacă nu poţi face nimic altceva. Se întâmplă ca o persoană să fie complet deconectată de spiritualitate. În timpul unei astfel de stări, se poate conecta numai lucrând cu textul, procesându-l pur mecanic, mutând virgule, împărţindu-l în sub paragrafe, amestecând textul şi organizându-l.

Nu contează ce va face o persoană cu el, chiar dacă numai citeşte literele, cheia este să continui să îl citeşti. Trebuie să ştie că astfel se induce în eroare, pentru a continua să citească, şi aceasta este muncă.
Din partea a doua a  Lecţiei zilnice de Cabala din 5/15/2011, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: