Israelul dinauntru si din afara

Exista Israelul interior (Isra-El, Yashar Kel, direct la Creator), care este o persoana cu  punctul din inima sau cu aspiratii catre spiritualitate. In afara de asta, exista si un sens extern al natiunii Israel. Totusi, ei nu sunt doar oameni, ci si suflete care au fost alese in Vechiul Babylon de forte numite Abraham (forta Hesed, daruirea) in afara distrugerii numita ‘’confuzia Babyloniana’’.

Inainte ca aceasta confuzie sa aiba loc in primul grad al dorintelor, a fost  acolo (in Babylon) cand Abraham a ales aceste dorinte, ca sa se coreteze singuri. Mai tarziu ei au atins nivelul de Mochin de Hava – primul Templu, insemnand ca ei deja urca la nivelul lui AB si SAG, si apoi se sparg.

Acum aceste Kelim sunt incluse  in dorinta generala si este clar ca in comparatie cu altele, ele contin o pregatire preliminara, care ii ajuta sa inceapa urcarea. Aceste Kelim sunt numite Israel in lumea noastra.

De aceea exista diferenta dintre o persoana care a fost nascuta evreu si una care nu s-a nascut evreu, dar care apartine de Israel datorita acestui punct din inima. O persoana care s-a nascut parte din Israel probabil are o dispozitie sa urce de la sine inteles din spartura anterioara.

Totusi, daca o persoana nu apartine natiunii lui Israel prin nastere, nu se stie cine este pentru ca nu stim unde sunt localizate cele zece triburi pierdute al lui Israel, dupa cum au fost risipite dupa prabusirea Primului Templu. Ei nu aconstruit cel de-al doilea Templu si de aceea nu ajuns la « ura nefondata »,  care a fost motivul distrugerii sale. Ei doar au trecut prin prima spargere, fara sa poata sa ‘’primesca de dragul de a darui’’. Totusi, pare ca ei au pastrat gradul de a’’darui pentru a darui’’intact !

Asa se spune, acum ca urcam de jos in sus si atingem nivelul de ‘’a darui de dragul de a darui’’ in marea masa, vom dezvalui cele zece triburi pierdute ! Vom ajunga la  echivalenta formelor cu ei si atunci ei vor fi gasiti.
Din partea a 4a a, Introducere la  Book of Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed