Iti doresti sa intri?

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), Paragraful 237: Cand Creatorul, Bina, a dorit sa creeze lumea, care este ZA, El a provocat o scanteie dura de flacara si a suflat vant in vant, si flacara a fost intunecata, precum si arsa. El a provocat o singura picatura din partile laterale profunde si le-a pus la un loc- picatura si flacara- si a creat lumea cu ele, lumea ZA.

Guvernarea Superioara descinde catre noi din sistemul numit GAR al Lumii Atzilut. Sub ea, se afla Zeir Anpin pe care o denumim Creator, pentru ca el este Cel Superior care este in relatie cu Malchut a Lumii Atzilut, locul adunarii tuturor sufletelor.

In prezent, insa, sufletele noastre sunt sparte si se afla sub Malchut. Cand sufletele sparte doresc corectarea, ele inalta o rugaciune catre aceasta. Totusi, cum stiu ele ce implica, corectarea? Ele vor sa stea lipite! Ele spun: Suntem gata sa garantam unele pentru altele si sa ne unim! Malchut inseamna ansamblul tuturor sufletelor care tanjesc dupa Creator (Isra-El). Doar acela care vrea fara exceptie sa fie impreuna cu ceilalti, va fi capabil sa intre in Malchut; cu exceptia celui care nu va dori.

Conditia este foarte clara si simpla, si oricine este binevenit. Usa este deschisa, intrati! Dar la intrare, veti avea de indeplinit o conditie, si daca o veti indeplini, veti intra, daca nu, nu veti intra. Daca vreti sa veniti, pregatiti-va.

Toate sufletele care intra in Malchut vin impreuna si ridica o ruga catre Creator (Zeir Anpin). Aceasta rugaciune este o cerere de a deveni similari cu El. La inceput, cu ajutorul grupului, noi ne rugam intai la Malchut. Din Malchut, noi ne ridicam ruga (MAN) mai departe, la Zeir Anpin. Zer Anpin colecteaza rugaciunile noastre si le ridica spre Bina (Ima Ilaa), si acolo, el primeste in numele nostru forta, Lumina, si ecranele anti-egoiste. Apoi, el descinde si trece aceasta forta in jos lui Malchut, care il trece apoi sufletelor incluse in ea. In acest fel, oricui a intrat in Malchut i se garanteaza intreaga Lumina promisa lui, de Sus.

Despre acestea toate vorbeste Zohar-ul. Si este singurul sistem care exista in Univers.

Din partea 2 Lectia Zilnica de Cabala 30.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed