Iubirea este forta motrice din spatele a tot

Intrebare: Ce este atat de special la Cartea Zohar incat trezeste asemenea reactii puternice in noi?

Raspuns: Nu este o carte, este un mecanism pe a carui butoane noi apasam chiar fara a fi constienti. In plus, noi studiem Cartea Zohar impreuna, intr-un grup mare de oameni din toata lumea. Noi suntem foarte diferiti unul de altul dar toti vrem acelasi lucru. Din aceasta cauza, noi apasam cu putere aceste butoane; pur si simplu noi nu realizam asta.

Un copil care plange nu intelege harababura pe care o cauzeaza in casa. Adultii nu pot ignora plansul unui copil; acesta creeaza o mare tulburare in noi. Putem spune unui copil mare sa mearga in camera sa si sa nu ne deranjeze. Totusi, cu un copil in varsta de o luna, nu ne putem purta astfel. Ne fataim pe langa el si innebunim de grija. Acesta este felul de neliniste pe care il aducem Fortei Superioare si in acest fel Cartea Zohar ne afectaza.

In realitate, nu Cartea in sine, ci intreg sistemul universului este activat, atunci cand o persoana studiaza aceasta Carte. Dorinta de a revela spiritualitatea este ca plansul unui copil care isi trezeste tatal (Aba), mama (Ima), vecinii, si intrega lume. Forteaza fabricile sa lucreze pentru el pentru a produce mancare, scutece, si orice altceva are nevoie un copil. Stie copilul ce face? Nu, nu stie, dar uitati-va doar cat de multe lucruri produce lumea intreaga pentru copii.

In lumea spirituala, functioneza la fel. Totul este pus in miscare prin iubire. Noi nu intelegem ca activam un intreg sistem care ne influenteaza raspunsul. Totusi, acest lucru nu se intampla in functie de cererea noastra infantila, egoista. In schimb, ne invata usor, cu mare blandete, si ne ajuta sa avansam spre daruire.

O persoana exista intre doua forte. Forta sa egoista este dedesubt si forta Luminii Inconjuratoare este deasupra. Aceste doua forte o preseaza din ambele directii si ea simte ca este prinsa intre cer si pamant. Prin deschiderea Zohar-ului , ea intra intr-un sistem complet diferit, acela al Lumii Superioare, si se misca inainte spre calea Torei, care este calea Luminii.

Pana in acest punct, o persoana se dezvolta in concordanta cu nevoile procesului evolutiv, la fel ca restul naturii. Dorinta ei de a se bucura a cautat intotdeauna un loc mai bun si o evitare a loviturilor. Totusi, ea nu avanseaza catre Creator, el cauta pur si simplu un colt cat mai confortabil. Aceasta a fost modalitatea noastra de dezvoltare pana astazi, in timp ce acum noi atragem asupra noastra de Sus o forta total diferita.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: