“Jocurile minţii” sau cine se joacă cu noi?

Întrebare: Cartea Zohar pare să ne vorbească despre o lume virtuală necunoscută. Ieri, priveam un film de ştiinţă cunoscut, “O minte frumoasă; Creierul nostru ne înşeală”. Oamenii de ştiinţă au ajuns să înţeleagă că, creierul nostru primeşte semnale electromagnetice şi descrie o lume care nu există.

În cele din urmă, ei au ajuns la concluzia că suntem toţi într-un anumit joc, nu ştim cine-l controlează şi în ce scop. Aţi putea să continuaţi acest film şi să explicaţi cine joacă cu noi?

Răspuns: În cadrul Cabalei, “Percepţia realităţii”, studiem că întreaga realitate pe care o resimţim este percepută în noi,  creierul nostru “o desenează” sub forma imaginii care se presupune că ne înconjoară. Nu este nimic în afară de noi: nici spaţiu sau orice îl umple. Tot ceea ce percepem este resimţit subiectiv de noi. Totul se întâmplă numai în noi. Noi vorbim despre noi şi lumea care ne înconjoară pare a fi obiectivă, ca şi cum ar exista în afara noastră şi fără noi, dar percepţia noastră nu funcţionează decât în raport cu noi, cu organele noastre de simţ.

Cabaliştii au vorbit despre relativitatea percepţiei noastre de aproape 6000 de ani. Cartea Zohar, scrisă acum 2000 de ani, vorbeşte despre Pământ în forma unei sfere. Ea descrie evoluţia, toate schimbările în natură şi societate, criza timpului nostru şi soluţia ei. Avem nevoie numai de a aplica această cunoaştere şi, cu ajutorul ei, să depăşim criza şi să percepem o nouă viziune asupra lumii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: