La Ce Sa Te Gandesti Inainte De A Citi Zohar-ul

Cand o persoana incepe sa citeasca Cartea Zohar, deseori se afla intr-o stare “adormita” de la care trebuie sa inceapa sa se acordeze studiului si sa patrunda materialul. In functie de cat de corecta este intentia persoanei, de pozitia sa, de modul in care ea insasi se schimba si se forteaza intr-o anumita directie, va avansa in directia corecta pe masura ce citeste cartea. Prin urmare, este important sa ne tinem sentimentele si gandurile departe de problemele pamantesti si sa le reconcentram in felul in care este scris Zohar-ul.

Exista multe feluri in care ne putem “organiza” si pregati pentru citirea textului Zohar-ului. Acesta este unul dintre ele:

A fost creat doar un singur lucru: dorinta de a fi implinit de Lumina (de Creator). Aceasta dorinta, din interiorul persoanei, poate fi satisfacuta daca persoana ‘devine’ mai mare, mai inalta, mai tare si mult mai puternica fata de alte persoane. Alternativ, aceeasi dorinta poate fi implinita in afara persoanei, prin altii. In acest caz, cu cat satisface mai multi oameni, cu atat este mai implinita cu sentimentul satisfacerii celorlalti. Masurandu-si aceasta implinire in interior, persoana in sine este implinita.

In ambele cazuri persoana foloseste grosimea, consistenta dorintei, toate cele cinci nivele (sau straturi) ale ei, fie pentru binele personal fie pentru binele celorlalti. Zohar-ul ne vorbeste despre senzatiile simtite in dorinta de a darui. Zohar-ul spune ca dorinta de a te implini singur este nenaturala, pentru ca ceea ce este natural tine de Creator. Creatorul, calitatea altruista este opus modului in care noi suntem obisnuiti sa simtim intrucat am fost nascuti cu aceasta perceptie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: