La granita

Facem parte dintr-o societate care se deplaseaza catre scopul creatiei, iar sub influenta ei, valorile noastre se schimba. Verificam tot ce se intampla in raport cu inaintarea noastra catre eternitate si catre perfectiune. Nu vrem sa fim obligati la vremelnicie si la moarte. Dorinta noastra de a primi placere vrea sa se inalte mai sus. Nu e destul ca ea, doar sa imbunatateasca situatia actuala; dorinta noastra se straduieste sa obtina o schimbare calitativa.

Initial, eu vreau sa schimb lumea din jurul meu, nu pe cea din interiorul meu. Am nevoie de timp, de studiu si de eforturi colective pentru a imi schimba dorinta de la cea de schimbare exterioara la cea de schimbare interioara. La inceput, eforturile mele par sa nu duca la niciun rezultat, dar apoi, ceva se intampla brusc, iar intelegerea si perceptia mea despre lume se schimba. Astfel de schimbari pot sa necesite luni de zile ca sa apara.

Fiecare noua stare consta din 10 Sfirot, care sunt transformarile noastre launtrice acumulate, ascunse de constienta noastra. Numai dupa ce acestea sunt terminate, putem sa facem un salt la noul grad spiritual pe care il percepem. Ca urmare, trebuie doar sa depunem eforturi pentru a accelera timpul. Odata ce construim o stare noua ce consta din cele 10 Sfirot, o vom experimenta ca fiind un nou grad spiritual.

Inainte sa apara aceasta schimbare, persoana se simte confuza, ca si cum ar fi in ceata. Asta se intampla la fiecare grad spiritual, chiar si la cel mai inalt. Este un semn ca persoana se afla in pragul gradului urmator. De fapt, pentru a patrunde in starea urmatoare, persoana trebuie sa piarda gradul anterior, pentru a il primi pe cel nou. Aceste tranzitii sunt mult mai eficiente decat trecerea printr-un nou ciclu de viata si moarte.

Din partea a 2-a a Lectiei zilnice de Cabala, 23.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: