Lasă Lumina să ne înveţe

Întrebare: Într-una din lecţii te-am auzit spunând că atunci când citeşti Zohar, un fel de flux se înalţă şi ne conectează. Cum ne alăturăm noi acestui flux, în ciuda diverselor tulburări care se trezesc în timpul lecţiei?

Răspuns: Aceasta se întâmplă gradat, tu trebuie să fii gata pentru el, să depui o mare cantitate de efort pentru a descoperi cum să te apropii de text, cum să-l conectezi la tine, la starea din grup, la lume, să înveţi unde eşti confuz şi unde nu.

Trebuie să uneşti pe tine şi Tora într-unul singur. Apoi, ca urmare a dorinţei tale de conectare cu Tora, care vorbeşte despre starea ta interioară, începi să primeşti Lumina Interioară conţinută în ea şi care te influenţează, permiţându-ţi să vezi în interiorul sistemului descris de ea.

Aceasta se întâmplă în procesul de studiu când Lumina (Creatorul) este cea care te învaţă. Dacă încerci să mergi direct către scop, pe cât poţi de mult, să foloseşti grupul şi să înveţi corect, dacă eşti gata să renunţi la aspiraţiile tale egoiste şi să intenţionezi cel puţin un pic, atunci Tora te învaţă, şi starea spirituală următoare îţi este dezvăluită.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 5/31/2011 Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: