Lăsaţi mântuirea în seama Creatorului

Cartea Zohar, Capitolul “Bo(Vino la Faraon), “Articolul 169: Şi nu este nicio întrebare despre cum de Paşte, Mochin de Gadlut ( Lumina Hochma) străluceşte deja, deşi Israel (aceia care aspiră să reveleze Creatorul) nu au făcut încă Priah (corecţia dorinţelor egoiste), deoarece aceasta este făcută printr-o trezire de jos (de la om), în timp ce în noaptea de Paşte a fost iluminarea Mochin (lumina Hochma) numai din trezirea de sus (de la Creator).

Până la exodul din Egipt trebuie să depui cât mai multe eforturi. Totuşi nu ai şanse să ajungi şi să realizezi exilul însuşi, deoarece acesta este un nivel mai înalt. Aici Lumina Hochma, înţelepciunea, trebuie să vină şi să execute trecerea pentru tine, să realizeze saltul (în Ebraică, cuvântul “Pesach” vine de la cuvântul “pasach,” a trece peste). De aceea apare numai  prin intermediul trezirii de Sus.

Prepararea iti este încredinţată, realizarea, Creatorului. La fel se întâmplă şi cu starea spirituală denumită Sâmbătă, deoarece nu este după un calendar. Pe de o parte, este evocată de trezirea de sus, iar pe de altă parte, este spus: “cel care nu a muncit până în seara de Sabat, (sâmbătă), ce va mânca de Shabat? Aceasta este, dacă nu înfăptuieşti corecţiile în timpul celor şase zile săptpmânale, nu poţi atinge a şaptea zi, Shababat (Sâmbătă).

Aceasta se întâmplă  în toate timpurile. Trebuie să înfăptuiești tot ceea ce depinde de tine şi este aşezat în faţa ta, la acelaşi nivel ca şi tine, iar Lumina vine de sus şi îţi completeazo urcarea către următorul grad.
Din partea a  doua a lecţiei zilnice de Cabala din  4/18/2011, Cartea Zohar.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: