Lectia virtuala la Cartea Zohar – 13 Decembrie 2009

Duminica, 13 Decembrie 2009, de la ora 9:00, la 10:00 EST, am continuat seria noastra saptamanala, „Revelarea Cartii Zohar„. Aceasta a fost lectia a sasea din serie; am studiat capitolul, „Cine este partenerul tau?”

Download – Video  Download – MP3

Mai jos este un rezumat al lectiei:

Creatorul a facut creatia in scopul de a o aduce la starea de echivalenta cu El – starea de armonie, eternitate si perfectiune. Exista un special „bloc de legatura” intre Creator si creatie, format din Zeir Anpin si Malchut din lumea Atzilut. Zeir Anpin din lumea Atzilut reprezinta Creatorul, iar Malchut din lumea Atzilut reprezinta creatia.

Creatia este totalitatea sufletelor care urca si devin incluse in Malchut, devenind corectate si conectate intre ele. Acesta este motivul pentru care Malchut din lumea Atzilut se numeste “ansamblul sufletelor”. Conexiunea intre Zeir Anpin (calitatea de daruire) si Malchut (calitatea de primire) se numeste Zivug, fuziune. O astfel de conexiune este posibila numai in cazul in care calitatile ambelor obiecte sunt echivalente intre ele.

Natura creatiei este daruirea; cu toate acestea, isi poate schimba intentia, caz in care va primi de dragul Creatorului, in loc de pentru sine. Apoi, aceasta primire devine echivalenta cu daruirea si Zeir Anpin se confunda cu Malchut ca urmare a echivalentei de forma dintre ele.

Tot ceea ce simtim in aceasta lume vine de la conexiunea dintre Creator si creatie. Un minim contact intre Zeir Anpin si Malchut ne permite sa simtim o mica scanteie de Lumina (Ner Dakik), care ne da sentimentul existentei si al sprijinului intregii noastre vieti. In plus, luminozitatea Zeir Anpin trezeste in noi sentimentul Lipsei de implinire, lipsa de placere, si lipsa de intelegere privind toate nivelurile noastre de dezvoltare. Este, prin urmare, ceea ce ne face sa aspiram la ceva nou, necunoscut, unic si existand dincolo de limitele acestei lumi.

In acest fel, prin afectarea Malchut, Lumina Superioara atrage sufletele catre sine, invitandu-le sa devina parteneri cu drepturi depline cu Creatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed