Lectia Zohar de dimineata: 2 mai 2010, Rezumat

Zohar, paragrafele 16-21 (rezumat): Povestea Torei incepe cu actiunea facuta de sufletul care a trecut deja prin spargerea vaselor, amestecarea partilor sparte si caderea in ura si rejectare. Cu alte cuvinte, Tora vorbeste despre sufletul care este gata pentru corectare.

Fiind intr-o stare de ascundere, o persoana din lumea noastra nu se simte vinovata, ci mizerabil si plina de ostilitate si ura. Numai influenta Luminii Superioare va descoperi si ne va ajuta sa ne intelegem adevarata noastra natura, care este sub controlul total al gratificarii si placerii instante.

Pentru a se putea ridica singura din egoism si sa ajunga la starea de placere nemarginita, creatura, Malchut, trebuie sa-si schimbe intentia de la receptie de dragul sau la receptie de dragul daruirii. Aceasta da nastere la proprietatea Bina care demonstreaza cum dorinta de primire devine daruire.

Cand creatura restrictioneaza dorintele sale si se anuleaza, se afla sub puterea Bina, mama care isi invata fiica, Malchut, sa lucreze in daruire. De indata ce Malchut devine inclusa in Bina, mama incepa sa treaca fiicei sale hainele si odoarele pretioase adica propritatea Hasadim. Sub influenta sa, gradual, creatura incepe sa devina similara cu Creatorul.

Ca rezultat al dezvoltarii ei viitoare, Malchut se ridica deasupra Bina si obtine proprietatea Elokim. Asta inseamna ca incepe sa dobandeasca radacinile ei si sa inteleaga locul ei, functia si datoria in sistemul Sufletului Comun.

Lectia Zohar in limba engleza 2.05.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed