Linia mijlocie este sufletul

Zohar, Capitolul VeYechi (Si Iacob a trait), paragraful 119: Numai tatii vostri au indeplinit dorinta Domnului. Tatii vostri, de fapt trei – Abraham, Isac si Iacob. A scris Numai, cu adevarat numai, adica nu sunt mai multi decat acestia trei si de la ei au iesit toate celealate ramuri si au influentat, insemnand toate gradele in BYA. Ei au ridicat MAN catre ZON, pentru a incorona Numele, pentru  a extinde un Mohin nou la Nukva, care este numit Nume.

Zohar-ul ne aduce intotdeauna linia mijlocie, in toate starile. Aceasta este misiunea lui: sa ne arate in mod constant, cum putem aranja cele doua linii pe care le primim de Sus, de la Creator – forta daruirii si forta primirii. Zohar-ul ne arata cum sa construim realitatea noastra din acestea, astfel incat sa fim deasupra fortei daruirii si a fortei primirii. Urcam deasupra ambelor si le primim in masura in care suntem capabili sa le includem una in alta. Combinatia lor reciproca construieste linia mijlocie in noi.

Linia mijlocie este construita din suma celor doua linii, folosind ce este cel mai bun din ambele. Linia mijlocie este formata atunci cand linia stanga devine inclusa in linia dreapta si linia dreapta in cea stanga, si apoi tu iei ce este impartit de cele doua –  combinatia lor reciproca din ambele parti. (Malchut in Bina si Bina in Malchut). In acest fel construiesti linia mijlocie.

Acesta este principiul fundamental si la fel se intampla si in ceea ce priveste sufletul. Sufletul nu exista decat daca il construim noi. Chiar daca este numita o bucata a Creatorului de Sus, de fapt aceasta bucata nu vine de la Creator, decat daca eu o construiesc prin conexiunea dintre noi. Acest vas spiritual (Kli) nu exista. Il construim sub forma unei retele de conexiuni intre noi.

Acelasi lucru se intampla cu linia mijlocie, pentru ca ea este sufletul. Liniile dreapta si stanga, daruire si primire, vin la noi. Sunt amandoua forte ale naturii. Cand le combin corect, atunci linia mijlocie sau sufletul, este format din ele.

In relatiile noastre noi avem de a face cu fortele daruirii si primirii. Pe baza primirii noastre noi construim forma daruirii si in acest fel obtinem sufletul prin crearea liniei mijlocii intre noi. Nu este nicio realitate in afara de cea pe care o construim intre noi. Totul devine relevat acolo, in acea realitate.

Zohar-ul ne aduce linia mijlocie de Sus. In timp ce il citim, trebuie sa incercam sa devenim inclusi in acea linie. Apoi noi suntem acordati la aceeasi unda prin care Lumina vine la noi si ne intoarce la Sursa, la Creator.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 30.08.10Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: