Linia mijlocie se gaseste în conexiunea dintre noi

Zoharul, Capitolul VeYechi (Si Iacob a trait), paragraful 442: La sfarsitul corectei, atunci cand intreaga Malchut este corectata, Zivug al GAR de GAR se va intoarce, adica (Creatorul va intra) Ierusalimul de sus si asta explica:, Am jurat lui David, servitorul Meu, juramantul pe care l-a facut Creatorul ca nu va intra in Ierusalimul de sus pana cand Israel nu va intra in Ierusalimul de jos.

Aici este vorba de corectia in trei linii. Primim doua lini sau forte de Sus. Dar abilitatea de a taia linia stanga si de a atrage linia dreapta si apoi sa combinam cele doua linii in mod corect in linia mijlocie – toate aceastea au loc prin modelul sau formula pe care o descoperim intre noi.

Nu stiu ce este linia mijlocie. Nimeni nu mi-o da de-a gata si nu vine la mine de Sus, pentru ca altfel nu as avea un loc in care sa am posibilitatea sa ma recreez, sa cercetez, sa fac eforturi, si sa descopar calea.

Linia mijlocie este foarte neclara. Iti sunt date doua forte care iti sunt la dispozitie. Totusi, poti distruge lumea folosind fie numai una. Cum putem atunci atinge starea in care sa gasim combinatia corecta a celor doua linii – in ecranul de Hirik, de jos in sus? Cum putem incepe sa conectam aceste doua linii opuse?

Aceasta este munca facuta intre suflete, pentru ca ea poate fi actualizata doar in conexiunea dintre ele. Liniile dreapta si stanga exista in forma fortelor naturale, in timp ce linia mijlocie poate fi creata doar in conexiunea dintre suflete.

Asta se poate numi psihologia grupului. Aici, prin cautarea dintre noi, trebuie sa gasim cum sa cream starea eterna, combinatia corecta a acestor doua linii, prin conexiunea dintre noi.

Modaliatea de a ne verifica munca este prin revelarea intentiei corecte intre noi, de dragul Creatorului. Apoi revelatia are loc, obtinem linia mijlocie si dobandim oportunitatea de a folosi aceste doua linii in mod corect.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala 27.09.10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: