Literele sunt Calitati

Literele sunt calitati pe care dorintele noastre le accepta sub influenta Luminii care Reformeaza. Creatorul a creat materia, adica dorinta noastra de a primi placere. Sub influenta Luminii, dorinta ia diferite forme sau calitati similare Luminii.

De una singura, materia este dorinta de a primi placere, dorinta de implinire. Dar cu ajutorul Luminii, ea dobandeste forme superioare care sunt opuse naturii sale, calitati ale iubirii si daruirii. Ne referim la aceste calitati, ca forme, pentru ca ele sunt emanate de dorinta si proiectate in afara. Dorinta dobandeste o forma externa care poate fi recunoscuta. Daca ar fi fost o materie simpla, nu as fi putut sa o percep. O recunosc pentru ca are o anumita forma, ca un cerc, patrat sau dreptunghi. Nu o voi recunoaste fara forma.

Lumina influenteaza dorinta de a primi placere creand diferite protuberante si cavitati in ea, astfel ea putand fi deosebita fata de calitatile de daruire care, initial nu exista in dorinta. Aceste calitati sunt construite peste dorinta, ca si cum ar incepe sa rasara din ea. De aceea ne referim la aceste calitati ca fiind forme. Ce inseamna o forma? Materie, care intr-un anumit fel a devenit similara cu Lumina este numita forma materiei.

In total sunt 27 de forme: 22 litere de la Aleph la Tav si 5 forme de sfarsit, MaNTZePaCH. De ce este asa? Pentru ca sunt 22 forme de daruire, care emana din ZAT de Bina (parti ale Bina care ne influenteaza): 9 din Bina, 9 din Zeir Anpin si 4 din Malchut, ca si 5 forme de sfarsit (formele limitarilor).

De aceea avem 27 de forme pe care materia noastra le accepta sub influenta Luminii. Din acest motiv putem folosi 27 de forme pentru a explica ce face Creatorul cu noi, ce vrea El de la noi si cum sa devenim ca El in 27 de forme pe care le dobandim sub influenta Luminii in lumea noastra. Dar pana acum materiei noastre ii lipseste orice forma; nu este nimic alteva decat un munte de dorinte.

Din Lecţia Zohar de seara 13.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed