Lucrand cu Creatorul intr-un singur sistem

Daca simt forte rele inseamna ca pot intelege ce sunt fortele bune situate vizavi de cele rele. Insa nu sunt influentat de cele bune ci ma aflu sub dominatia celor rele.

De exemplu, am o casa, care e un loc bun, cald, sigur. Noaptea insa ma aflu intr-o padure intunecata in care ma simt speriat si abatut pentru ca am ceva bun cu care sa o compar. Totusi, daca nu as fi avut o casa buna, calda, nu as suferi; m-as adapta la viata in padure. Nu mi s-ar parea intunecata si infricosatoare, ci o viata obisnuita. La fel ne-am obisnuit cu viata din lumea asta – cea mai rea dintre toate Lumile.

Aceasta intelegere ar trebui sa ne ajute sa evitam confundarea imaginilor descrise in Zohar. Cand citim despre figurile infricosatoare, trebuie sa ne spunem ca “totul exista in mine”. Acestea sunt dorintele mele in care vreau sa primesc placere. Toti acesti demoni, spiritele si iadul sunt aici.

Trebuie sa intelegem clar asta. Altfel ne vom imagina tot felul de reprezentari ale iadului si raiului care sunt obisnuite in religiile care ne spun: ti-e interzis sa mergi aici si permis sa mergi acolo. De aceea Baal  HaSulam a creat comentariul la Cartea Zohar, pentru a ne ajuta sa scapam de aceste plasmuiri si sa cautam totul inauntrul nostru.

Noi studiem partile interne ale Tora care ne spun ca totul exista in interiorul persoanei si persoana e un microunivers. Totul ma reprezinta si nimic nu exista in afara mea. Singurul lucru care exista in mine e Creatorul (Lumina) sau perceptia opusa Lui. Este doar El si Eu, iar El imi spune cum sa il dezvalui in fata propriei Sale ascunderi. Anume a creat totul astfel, ca prin rezultatul efortului si cautarii mele sa Il pot descoperi.

Corectandu-mi dorinta, ajung sa Il cunosc, pe Cel care m-a creat astfel. Ajungand la Creator, ajung la mine – la toate calitatile si aptitudinile mele. Cum obtin corectarea? Il rog constat sa ma ajute sa strang si inteleg unele parti din sufletul meu. Ca raspuns, El vine si mi se dezvaluie, si incepem sa conlucram si sa ne unim prin munca.

Acest sistem cu care lucram devine sufletul meu, unde El si Eu coexistam. Iar Zohar-ul ne spune toate aceste lucruri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed