Lucrarea Creatorului

Deschizand iar si iar Cartea Zohar, in cele din urma, inspiratia noastra initiala cedeaza. Aceasta inspiratie ne-a fost data de Sus, la fel ca punctul din inima care ne-a adus la stiinta Kabbalah. Se numeste o “trezire de Sus” (Itaruta de-Leila), ceea ce inseamna ca ne e data de Forta Superioara.

Dorinta pentru Nivelul Superior actioneaza ca un combustibil, care ne impinge in mod natural sa aspiram mai departe, ca si cum am sta pe jar. Din ce in ce mai mult, vrem sa simtim ce este ascuns in carte si despre ce anume vorbeste ea. Suntem treziti de Sus, ca sa cautam contactul cu cartea.

Dar apoi, aceasta inspiratie trece, iar noi suntem preluati de alte dorinte, carora le lipseste trezirea Creatorului de Sus. Atunci trebuie sa adaugam propria noastra trezire, de jos, pentru a continua sa inaintam. Trebuie sa cautam independent raspunsuri la intrebari de genul: “De ce am nevoie de aceasta lucrare si pentru ce este ea?”.

Creatorul doreste ca noi sa dezvaluim continuu importanta Nivelului Superior, sa dezvoltam o cerinta persistenta de a ne conecta cu El si sa realizam importanta tuturor mijloacelor de a realiza conexiunea, dintre care Cartea Zohar este principalul mijloc. El vrea ca noi sa continuam sa cautam aceste discernaminte interioare mereu.

Mai departe, ajungem la o stare la care trebuie sa ne dam seama ca suntem angajati in “lucrarea lui Bezalel” – construirea unui vas spiritual in interiorul nostru, un Templu cu tot ce contine acesta. Aceasta mare lucrare necesita timp si multa pregatire.

De fapt, noi nu facem niciodata nimic; tot ce se cere de la noi e disponibilitatea, dorinta si intentia. Insa dincolo de acestea, totul este realizat de Forta Superioara, Bina, desi influenta acesteia este initiata de o trezire de sus. In aceasta consta lucrarea noastra.

Ca urmare, pe de o parte, lucrarea noastra consta in a depune eforturi si a discerne la fiecare pas. Dar pe de alta parte, se numeste “lucrarea Creatorului”, pentru ca e facuta de Creator, nu de noi.

Cu adevarat, noi trebuie doar sa obtinem dorinta, chemarea sau rugaciunea; tot restul e facut de Creator. Acesta este intelesul versetului, “Da o jumatate de shekel, iar Creatorul va completa restul”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: