Lumea a fost creata in binecuvantare

Zohar, Capitolul VaYigash (Apoi Juda s-a apropiat), Paragraful 2: Totusi, totul a fost creat in Tora si totul a fost perfect in Tora. Si, deoarece Tora incepe cu Bet, lumea a fost creata in Bet. Asta este pentru ca inainte ca Creatorul sa creeze lumea, Nukva, toate literele au venit inaintea Lui si au intrat una cate una in ordine inversa, in ordinea Tav-Shin-Reish-Kof si nu in ordinea Aleph-Bet-Gimel-Dalet.

Paragraful 3: Litera Tav a venit inaintea Lui si a spus: Doresti sa creezi lumea cu mine(?). Creatorul a replicat, Nu vreau asta, deoarece multi drepti sunt destinati sa moara in tine… De aceea lumea nu va fi creata in tine.

Paragraful 4: Cele trei litere, Shin-Kof-Reish, s-au apropiat fiecare in parte. Creatorul le-a spus: Sunteti nepotriviti pentru ca lumea sa fie creata in voi pentru ca sunteti cele trei litere folosite pentru a citi Sheker (inselatorie, minciuna), si o minciuna nu merita sa se ridice inaintea Mea.

Aceasta poate fi comparata cu felul in care cerem Creatorului sa ne ajute sa ne unim dorinta (Kli). Literele sunt formarea Malchut. De fapt, ea este cea pe care vrem sa o construim din punctele noastre din inima.

Deci, daca venim la Creator cu dorintele noastre (cu toate ca in prezent nu realizam asta), plangand ca bebelusii care nu stiu exact ce sa ceara, va lucra chiar daca noi il chemam pe Creator in tot felul de forme si litere. Totusi nu primim nimic in schimb, pana cand descoperim dorinta sau literele corecte.

Paragraful 5: Literele Peh si Tzadik s-au apropiat si asa au facut toate pana cand au atins litera Chaf. Cand Chaf a coborat din Keter (Keter scris cu Chaf in ebraica), cele de sus si cele de jos au fost zdruncinate, pana cand totul a venit sa existe in litera Bet, care este semnul pentru Bracha (binecuvantare), si in ea, lumea a fost perfecta si creata.

Trebuie sa dobandim o dorinta, o stare unde numai binecuvantarea de Sus poate da nastere la vasul nostru spiritual. Numai daca ne alaturam fortele binecuvantarii si devenim una cu Creatorul (si prin niciun alt efort) putem dobandi vasul spiritual Kli.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Kabbalah 6.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: